23 Eylül 2018 14:37

Ekmeğe art arda zam: Gramaj düştü fiyat arttı

Hakkari’de ekmeğe yaklaşık yüzde 35 zam yapıldı. Gebze’de ise gramajı 250'den 200’e düşürülen ekmeğin fiyatı yüzde 25 arttı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Yurdun pek çok yerinde ekmeğe zam yapıldı. Hakkari’de daha önce 220 gramı 1 TL’ye satılan ekmek, önceki gün itibariyle 240 grama çıkarılıp fiyatı 1.5 TL’ye çıkarıldı. Gebze’de 250 gramdan 200’e düşürülen ekmeğe yüzde 25 zam yapıldı.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, zammın artık kaçınılmaz olduğunu, uzun bir süredir zam yapmamak için direndiklerini; ancak son zamlar ile birlikte artık bu adımı atmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Tekin, “Kentte bulunan ve içerisinde Valilik, Belediye, Tarım İl Müdürlüğü, Ticaret Odası ve ilgili odalardan da temsilcilerin bulunduğu bir komisyon olarak yaptığımız değerlendirmede, özellikle son iki ayda üretimin hemen tüm alanlarına yüzde 60-70 zam geldiğini görüyoruz. Özellikle un ve mamullerine yapılan zam oranı yüzde yüze yakın bir durumdadır. Dolayısıyla fırıncılarımız bu durum karşısında dayanma gücü kalmadı. Biz de komisyon olarak aldığımız kararı Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği ile Fırıncılar Federasyonu’na ve Ticaret Bakanlığı’na sunduk. Alınan onayın ardından bugünden geçerli olmak üzere 220 gramı 1 TL’ye satılan ekmeği 240 grama çıkarıp fiyatını da 1.5 TL yaptık” diye konuştu. (Hakkari/MA)

 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan’ın Almanya ziyareti öncesinde DİTİB mercek altında

SONRAKİ HABER

Diploma notu 90 olan Hakan okulsuz kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...