22 Eylül 2018 05:54
Son Güncellenme Tarihi: 23 Eylül 2018 12:21

Cansız bedeni bulunan Sedanur Güzel, toprağa verildi

Kars'ın Kağızman ilçesinde 7 gün önce kaybolan ve dün cansız bedeni bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel, toprağa verildi.

Fotoğraf: Bedir Altunok/DHA

Paylaş

Kars'ın Kağızman ilçesinde 16 Eylül'de kaybolan 7 gün önce kaybolan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in cansız bedeni, Paslı köyü yakınlarında bulundu. (22 Eylül 2018) Çocuğun cenazesi ertesi gün gözyaşları içinde toprağa verildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: TECAVÜZ BULGUSUNA DAİR HERHANGİ BİR VERİ YOKTUR

Öte yandan DHA, öldürüldüğü kesinleşen Sedanur'un otopsisinde tecavüz bulgusuna rastlandığını iddia etti. Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz, konunun net olarak ancak patolojik inceleme sonucu belli olacağını duyurdu. Kars Valiliği ise "Sedanur kızımızla ilgili basında çıkan otopsi sonuçları açıklandı bilgisi doğru değildir" açıklamasını yaptı. 

Kars Valisi Rahmi Doğan, 22 Eylül günü AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 yaşındaki Sedanur'un ölü bulunduğunu söyledi. Doğan, "Ceset, köye bir kilometre uzakta, üzeri taşlarla örtülü vaziyette Kars İl Jandarma JAK timleri tarafından bulundu" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise "Sedanur ile ilgili tecavüz bulgusuna dair herhangi bir veri yoktur" denildi.

'CANSIZ BEDENİ UZUN SÜRE GİZLENMİŞ'

Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz de "Olay yerinde elde edilen ilk bulgulara göre, üzerinde elbiselerinin olduğu ve cesedin uzun süredir bulunduğu yerde gizlenmiş vaziyette olduğu görülmüştür" açıklamasında bulundu.

Cumhuriyet savcısının olay yerinde incelemenin ardından Sedanur Güzel'in cansız bedeni Kağızman Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

16.15'te Erzurum Adli Tıp Kurumu'na getirilen küçük kızın cenazesinin otopsi işlemleri saat 22.00 sıralarında bitti. Sedanur Güzel'in cenazesi Erzurum'a gelen amcası Mehmet Güzel tarafından teslim alındı. Erzurum'dan ambulansla Kağızman Devlet Hastanesi morguna götürülen Sedanur'un cenazesi, burada annesi ve babası ile yakınları tarafından karşılandı. Sabaha kadar morgda bekletilen Sedanur'un cenazesi, Kağızman Belediyesi'ne ait cenaze nakil aracı ile alınarak Paslı köyüne götürüldü.

DHA: SEDANUR'UN OTOPSİSİNDE TECAVÜZ BULGUSUNA RASTLANDI

Demirören Haber Ajansı edanur Güzel'in otopsisinde tecavüz bulgusuna rastlandığını aktardı. Öldürüldükten sonra üzeri taşlarla kapatılan Sedanur Güzel'in cansız bedeni, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Erzurum Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Morarma kurtlanma nedeniyle vücuttaki darp izlerini tanımlayamayan uzmanlar, Sedanur Güzel'in öldürüldüğünün kesin olduğu yönünde görüş bildirdi. Yine morarma kurtlanma nedeniyle kesin ölüm nedenini belirleyemeyen uzmanlar, kan, DNA ve iç organlarından örnekler aldı. Tecavüz bulgusuna da rastlayan uzmanlar, aldığı örneklerle bunu da kesinleştirecek. 

VALİLİK REDDETTİ

Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz ise, "Sedanur Güzel'in cinsel istismara maruz kalıp kalmadığı ve ölümünün nasıl gerçekleştiği net olarak ancak patolojik inceleme sonucu belli olacaktır" açıklamasında bulundu. 

Kars Valisi Rahmi Doğan ise, "Sedanur kızımızla ilgili basında çıkan otopsi sonuçları açıklandı bilgisi doğru değildir" dedi. 

GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

23 Eylül günü sabahın erken saatlerinde, Sedanur'un cenazesi Kars Valisi Rahmi Doğan'ın da katıldığı törenle gözyaşları ve ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde Sedanur'un anne, baba ve yakınları gözyaşına boğuldu, sinir krizi geçirdi.

Sedanur'un ölümüyle ilgili soruşturma ise sürdürülüyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Arin bebek göz göre göre eriyor: 2 haftada 2,5 kilo vermiş!

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanı danışmanlığına İsmail Cesur atandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...