21 Eylül 2018 16:31
Son Güncellenme Tarihi: 22 Eylül 2018 10:11

Oğluna okul kıyafeti alamayan İsmail Devrim adlı yurttaş intihar etti

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bir süredir işsiz olan ve oğluna okul pantolonu alamadığı için bunalıma giren İsmail Devrim adlı yurttaş intihar etti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde İsmail Devrim adlı yurttaş, girdiği bunalım sonucu kendisini banyoda iple asarak yaşamına son verdi.

DHA'da yer alan habere göre, olay Körfez ilçesi Yukarı Hereke Mahallesi'nde meydana geldi. Banyoya giren İsmail Devrim (45) kendisini asarak yaşamına son verdi. Bir süre sonra yakınları kapıyı zorlayarak içeri girdiklerinde İsmail Devrim'in cansız bedeniyle karşılaştı. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından İsmail Devrim'in cenazesi, morga kaldırıldı.

ÇOCUĞUNUN KIYAFETİ OLMADIĞI İÇİN DERSE ALINMADI

Bir süredir işsiz olan İsmail Devrim, liseye giden oğlunun okul kıyafeti olmadığı için derse alınmak istenmediğini öğrendi. Oğlunun anlattıklarıyla akşam evde bunalıma giren iki çocuk babası İsmail Devrim sabaha karşı 06.00 sıralarında evin banyosuna girdi ve kendini iple astı. İsmail Devrim'in cenazesi Balıkesir'de toprağa verildi.

'ÇOCUKLARIMA BAKAMIYORSAM NİYE YAŞIYORUM!'

Ege Haber'de yer alan habere göre, hayatını kaybeden İsmail Devrim'in eşi Hafize Devrim oğlunun okuldan geldiğini ve "Pantolonum okulun istediği pantolon olmadığı için dersime giremedim. Derse almadılar, bir gün yok yazıldım" dediğini belirtti.  Hafize Devrim, "Babası bunu duyunca çok üzüldü, ‘Hemen gidip alalım oğlum' dedi. Gebze'ye gidip pantolon aldılar. Akşam 21.00 gibi eve geldiler. Eşim bize, ‘Artık hemen yatın. Işıkları kapatın, televizyonu kapatın, ben çok yorgunum' dedi. Sabah erkenden uyandım, baktım banyoda ışık yanıyor. Herhalde ışık açık kaldı dedim. Kalktım baktım kendini asmış” dedi.

Hafize Devrim, “Oğlumun gittiği okulda kıyafetler belli. Buna uymak gerekiyor. Üstünü almıştık, pantolonu alamamıştık, sonra alırız diye düşünmüştük. Eşim o durumu kafasına çok taktı, ‘Ben size bakamayacaksam niye yaşıyorum ki? Çocuklarıma bakamıyorsam niye yaşıyorum. Ölseydim bundan iyiydi' dedi” diye konuştu.

KAZA GEÇİRDİĞİ İÇİN ÇALIŞAMIYORDU

Eşi İsmail Devrim'in bir OSB'deki firmada tornacı olarak çalıştığını fakat bir süre önce motosiklet kazası geçirdiği için çalışamadığını belirten Hafize Devrim, “Kazada kolu ezilmişti. Sürekli aynaya gidip koluna bakıyordu. ‘Bu kolla nasıl çalışırım' diyerek üzülüyordu. Çalışamadığı için sıkıntı çekiyorduk. Bu evin kredi borcu var. O da bizi zorluyor” şeklinde konuştu.

KOCAELİ VALİLİĞİ OLAYI ARAŞTIRMIŞ: MADDİ DEĞİL PSİKOLOJİK

Kocaeli Valiliği’nden de olayla ilgili 4 cümlelik açıklama geldi. Konuyu araştırdığını iddia eden valilik, intiharın psikolojik olduğunu, haberlerde yer aldığı gibi maddi nedenlere dayanmadığını öne sürdü.  

Kocaeli Valiliğinden yapılan açıklama şöyle: “21.09.2018 tarihinde Körfez ilçemizde yaşanan intihar olayı basında yer almıştır. Söz konusu haberler; intihar sebebi çocuklarına kıyafet alamadığı ve bu sebeple okula alınmadıkları şeklinde yayınlanmıştır. Yapılan araştırma ve inceleme sonucunda, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı olay sebebinin psikolojik nedenlere dayandığı anlaşılmıştır. Haberlerin kamuoyunu yanlış bilgilendirerek, olumsuz algı oluşturmaya sebep olduğu anlaşılmaktadır.”

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI, VALİLİĞİN AKSİNE 'PANTOLON' DEDİ

Kocaeli Valiliği “Haberler gerçeği yansıtmıyor. Olayın sebebi psikolojik" açıklaması yaparken Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan ise intiharın pantolanla ilgili olduğunu kabul etti. Okutan "Çocuk okula normal kıyafetlerle alınmış ve daha sonra evine gitmiştir, anladığımız kadarıyla aile gururuna yediremediği için yardım isteyemedi" dedi.

Sözcü’nün haberine göre; Okutan pantolon talebi olduğunu ancak derse alınmama gibi bir durum olmadığını söyledi.
Okutan açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Okulda yapılan ön araştırmada olay öncesi okul idaresi kıyafetlerle gelinmesini istemiş ancak iddia edildiği gibi çocuğun derse alınmaması gibi bir olay yaşanmamış. Okula normal kıyafetlerle alınmış ve daha sonra evine gitmiştir anladığımız kadarıyla çocuğun kıyafetle ilgili sorununu evde anlatması ve ailenin de herhangi bir yardım talebinde bulunmaması sonrası baba yaşadığı durum neticesinde üzücü olayı gerçekleştirmiştir. Yapılan araştırmadan ailenin, ne okul idaresine ne de vakfımıza bu konu ile ilgili bir yardım başvurusu olmadığını gördük. Oysa benzeri konularda yapılan yardım talepleri vakıf veya okul idaresi tarafından karşılanmaktadır. Ancak aile gururuna yediremediği için yardım isteyemedi.”

EMEK PARTİSİ: DEVRİMLER ÖLMESİN DİYE MÜCADELE EDİLMELİ

Emek Partisi Kocaeli'nin Körfez ilçesinde çocuğuna okul pantolonu alamadığı için intihar eden İsmail Devrim hakkında basın açıklaması yaptı.

Devrim'in intiharının ardından yatan ekonomik nedenlere vurgu yapıldığı basın açıklamasında, "Daha fazla İsmail Devrim'ler ölmesin, zenginler daha zengin, fakirler daha fakir olmasın diye mücadele etmeli, hakkımız olanı almalıyız" denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Her gün 4 işçi yaşamını yitiriyor'

SONRAKİ HABER

Genç soprano Deniz Yetim’den Mahler dinlemek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...