13 Eylül 2012 11:17

12 Eylül davasının 6. duruşması bugün

12 Eylül darbesinin liderlerinden Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın yargılandığı 12 Eylül davasının 6. duruşması bugün Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Duruşma için davayı takip edenlerin adliye önünü yine miting alanına çevirmesi bekleniyor. Geçmiş duruşmalarda olduğu gibi ‘göst

12 Eylül davasının 6. duruşması bugün
Paylaş

12 Eylül darbesinin liderlerinden Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın yargılandığı 12 Eylül davasının 6. duruşması bugün Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Duruşma için davayı takip edenlerin adliye önünü yine miting alanına çevirmesi bekleniyor. Geçmiş duruşmalarda olduğu gibi ‘göstermelik değil, gerçek yargılama’ talebi öne çıkacak.

EVREN VE ŞAHİNKAYA GELMEYECEK

Bu duruşmaya da, Adli Tıp Kurumu’ndan davaya katılmalarını engelleyen sağlık raporlarını alan iki cuntacının gelmesi beklenmiyor. Daha önce savcı mütalaasında Evren ve Şahinkaya’nın “telekonferans” yoluyla dinlenmesi talep edilmişti.
Son duruşmada mahkeme Evren ve Şahinkaya’nın malvarlıklarının değerlendirilmesi için MASAK’a gönderilen yazının beklenmesi kararı vermişti. Mahkeme ayrıca BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’nün ve darbenin canlı tanığı ve halen cezaevinde olan Tahir Canan’ın ailesinin de müdahillik talebini reddetmişti. Ailenin 10 Eylülde yeniden verdiği müdahillik dilekçesinin bu duruşmada yanıt bulması bekleniyor.

‘GERÇEK YARGILAMA’ İSTEĞİ

Duruşmayı yurtdışından, aralarında Sol Parti ve Yeşiller Partisi temsilcileri, gazeteciler ve Viyana 78’liler Derneği yöneticilerinin de olduğu bir heyet de takip edecek. 12 Eylül Davası Uluslararası İzleme Komitesi adını alan bu heyet bir önceki duruşmaya da katılarak izlenimlerini basın toplantısı ile paylaşmış, ardından da dava gündemini ülkelerine taşımıştı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ezilmesindense sistemin adamı olması ‘daha iyi değil mi?’

SONRAKİ HABER

Bu mu hazır sınıf?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...