21 Eylül 2018 14:41

Hema Madencilik’te 209 işçi işten atıldı

Amasra'da bulunan Hema Madencilik AŞ’de çalışan 26’sı sendikasız 209 maden işçisi mali sıkıntılar gerekçe gösterilerek işten atıldı.

Fotoğraf: GMİS

Paylaş

Bartın'ın Amasra ilçesinde kurulu bulunan Hema Madencilik AŞ’de çalışan 26’sı sendikasız 209 maden işçisi mali sıkıntılar gerekçe gösterilerek işten atıldı. 52 günlük ücret, bayram ikramiyeleri ve sosyal hakları ödenmeyen işçiler işyeri önünde bekleyişe geçti.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) yöneticileri, işyerine ziyarette bulunarak sendika üyesi işçilerle görüştü. GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, “Krizleri, mali sorunları yaratanlar hiç şüphe yok ki biz işçiler değiliz ve bunun bedelini de ödemek istemiyoruz. Biz bu sorunların bedelini maalesef iş akitlerimizin fesh edilmesiyle zaten ödüyoruz. Biz hakkımızı, hak ettiğimiz ücretleri istiyoruz. İşveren ise mali sorunlar nedeniyle bu ücretleri ödeyemeyeceğini söylüyor. Biz bu ücretlerimizi istiyoruz, tazminatlarımızın ne zaman ödeneceği ile ilgili bir takvim üzerinde anlaşmak istiyoruz. Başka yolumuz yok” dedi.

GMİS heyeti, işçileri ziyaretlerinin ardından şirket yöneticileri ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri ile çeşitli görüşmeler yaptı. Yaptıkları görüşmeler hakkında işçilere bilgi veren Mutlu, “Gerek şirket yöneticileri, gerekse Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri sorunun çözümü yönünde değerlendirmeler yapacaklarını ve bizleri bilgilendireceklerini söylediler. Gelişmelere göre yeni kararlar alacağız” dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Suruç katliamına ilişkin tanık polisler tekrar dinlenecek

SONRAKİ HABER

Aliağalı köylülerin servis isyanı: Eğitimden tasarruf edilemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...