21 Eylül 2018 10:06

19. Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri sahibini buldu

İzmir Büyükşehir Belediyesinin, bir kazada hayatını kaybeden gazeteci Barış Selçuk anısına düzenlediği ödüllerin 19'uncusu sahiplerini buldu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesinin, 1994 yılında göreve giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden gazeteci Barış Selçuk'un anısını yaşatmak ve genç gazetecileri teşvik amacıyla bu yıl 19'uncusunu düzenlediği "Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması"nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kültürpark'ta çim alanda düzenlenen törene, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ve davetliler katıldı.

Törende "İzmir Kent TV Haberi" dalında "Fedakar Öğretmen Engelli Öğrenciye Yol Arkadaşı Oldu" başlıklı haberiyle ödül kazanan Anadolu Ajansı İzmir Bölge Müdürlüğü muhabiri Halil Şahin ile kameraman Fatih Doğan ödüllerini CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel'den aldı.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel gazetelerin maddi sıkıntıya girmesinin kendilerini üzdüğünü, kurumların, çalışanlarına ve üyelerine gazete almayı ve okumayı teşvik etmesi gerektiğini söyledi. Zorlukların üstesinden gelmek ve krizden çıkmak zorunda olduklarını ifade eden Kocaoğlu, bu günlerin de geçeceğini ancak önemli olanın az tahribatla geçmesi olduğunu kaydetti.

Yarışmada "İzmir Kent Haberi" dalında Ege Telgraf'tan Erman Şentürk "Milli Servet İşte Böyle Çürüyor" haberiyle aynı dalda Hande Mumcu Özendirme Ödülü'nü Habertürk gazetesinde yayımlanan "Pankartlı Özür" başlıklı haberiyle Mert Neşet Muslu kazandı.  "Ulusal Haber" dalında Habertürk gazetesinden Mehmet İnmez'in "Cennete İhale" başlıklı haberi birinciliğe layık görülürken, bu dalda Hande Mumcu Özendirme Ödülü'nü ise Cumhuriyet gazetesinden Hakan Dirik "Lozan'ın Aslını Getirin" haberiyle aldı. "Haber Fotoğrafı" dalında Associated Press'ten Emre Tazegül'ün "8 Aslana Veda" fotoğrafı birinciliğe değer görüldü. (İzmir/AA)

ÖNCEKİ HABER

Bakanlık 68 öğrenciyi liseye yerleştirmedi, veliler tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

3. Havalimanı işçilerinin adil yargılama hakkı engellendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...