21 Eylül 2018 09:58

Bakanlık 68 öğrenciyi liseye yerleştirmedi, veliler tepki gösterdi

Kartal'da çocukları liseye yerleştirilmeyen veliler: Bakanlığın hatasını çocuklarımız ödüyor

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul Kartal’da LGS sonucunda çocukları herhangi bir liseye yerleştirilmeyen 68 veli, çocuklarıyla birlikte eylem yaptı. Okulların açılmasına rağmen çocuklarının evde olduğuna dikkat çeken veliler, Bakanlığın hatasını 14 yaşındaki çocukların ödemesine tepki gösterdi.

Çocukları hiçbir liseye yerleştirilmeyen 68 veli Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptıkları eylemle çocuklarının yaşadığı mağduriyeti protesto etti. “Çocuklarımızın Eğitim Hakkına Sahip Çıkıyoruz” diyen veliler açıklamayı çocuklarıyla beraber gerçekleştirdi. Çocuklarının Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)’nın Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu halde açıkta kaldıklarına dikkat çeken veliler, yerleştirme sisteminde hatalar olduğunun ortada olduğunu, Bakanlığın da bunu kabul ederek bu yüzden bazı bürokratları görevden aldığını hatırlatarak OBP’si 90-100 olan çocukların ya meslek liselerine yerleştirildiğini ya da hiçbir okula yerleşemeyerek açıkta kaldığını belirtti.

‘EĞİTİM BAŞLADI ÇOCUKLAR EVDE’

Velilerin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Bakanlığın yapmış olduğu bu hatanın bedelini bizim 14 yaşındaki evlatlarımız ödemektedir. Bizim çocuklarımız eğitim öğretim yılı başlamasına rağmen bir haftadır evde oturup ağlamaktadır. Bu çocukların en temel hakkı olan eğitim hakkı Bakanlığımızca karşılanmamaktadır. Henüz 14 yaşındaki ve ergenlik çağında olan bu çocuklar okula gidememenin etkisi ile büyük bir psikolojik sıkıntı ve bunalım halindedirler.”

Eğitimin anayasal bir hak olduğuna dikkat çeken veliler, çocuklarının bir an evvel anadolu lisesine yerleştirilmesini talep etti. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Sağlık emekçileri: Aynı gemide değiliz, haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz

SONRAKİ HABER

19. Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri sahibini buldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...