21 Eylül 2018 09:45

Sağlık emekçileri: Aynı gemide değiliz, haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz

SES Dersim Şubesi yıpranma payı ve fiili hizmet zammına ilişkin basın açıklaması yaptı, 'krizin faturasını ödemeyeceğiz' dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

SES Dersim şubesi yıpranma payı ve fiili hizmet zammına ilişkin basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada temel talepleri karşılanıncaya kadar mücadele edecekleri vurgusu dile getirildi. Açıklamayı yapan SES Şube Eş Başkanı Nurşat Yeşil, "Krizden bu politikaları oluşturanlar ve sermaye sahipleri sorumlu iken, krizin faturası biz emekçilere yıkılmak isteniyor. “Aynı gemideyiz” denilerek emekçilerden fedakarlık bekleniyor. Ancak krizi biz yaratmadık, sorumlusu biz değiliz, hiçbir hakkımızdan da vazgeçmeyeceğiz" dedi.

'EMEKÇİLER MESLEKİ OLARAK TEHLİKE ALTINDA'

Çalışma ortamlarına değinen Yeşil, "Sizlerin de bildiği gibi çalışma ortamımız, kimyasal, biyolojik, psiko-sosyal ve ergonomik pek çok tehlike barındırmakta, sağlık ve sosyal hizmet emekçileri mesleklerinin barındırdığı riskler açısından tehlike altında bulunmaktadır. Enfekte materyalle temas, yaralanma, bulaşıcı hastalıklara maruz kalma, radyasyon, çeşitli gazlar, antiseptik malzemelere maruziyetin yanında, saatlerce ayakta durarak çalışma, hasta sedyesi taşıma gibi çeşitli faktörler, ayrıca uzun ve yoğun çalışma ve nöbetlerin sonucunda psikolojik olarak yıpranma, bütün bunlar yetmezmiş gibi giderek artan sayıda hasta-hasta yakını saldırısına maruz kalma bizlerin yapmakta olduğu işin maalesef birer parçası haline gelmiş durumdadır" diye konuştu.

'BEN YAPTIM OLDU DENİLMİŞTİR'

Verilen vaatlerin yerine getirilmediğine dikkat çeken Yeşil, "Hal böyleyken  siyasi iktidar tarafından her 14 Mart’ta fiili hizmet tazminatının verileceği vaad edilmiş, her seçim döneminde vaatler tekrarlanmış, gazetelerde-medyada müjde üstüne müjde yayınlanmış, ancak hiçbir şekilde somut adım atılmamıştır. Yıllardır sağlık emek ve meslek örgütlerinin gerekçelerini de sunarak, yapılan işin yıpratıcılığa göre düzenlenmiş fiili hizmet tazminatı kanun teklifi görmezden gelinmiş, “ben yaptım, oldu” denilerek sağlık ve sosyal hizmet emekçileri ve örgütlerinin dahil edilmediği şekilde düzenlemeye gitmek tercih edilmiştir" diye ifade etti.

'TALEPLER KARŞILANANA KADAR MÜCADELE'

Temel talepleri karşılanana kadar mücadele edeceklerini belirten Yeşil, "Taleplerimiz,
■ Sağlık ve sosyal hizmet işkolunda çalışan tüm emekçilerin dahil edildiği,
■ Geçmiş çalışma yıllarını kapsayan,
■ Fiili çalışma süresi şartını kaldıran,
yeni bir yasal düzenlemenin yapılmasıdır" dedi. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hotiç ve Yeşil Kundura'dan sonra Beta Ayakkabı da konkordato ilan etti

SONRAKİ HABER

Bakanlık 68 öğrenciyi liseye yerleştirmedi, veliler tepki gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...