20 Eylül 2018 12:11

Erdoğan Almanya’da salon konuşması yapmayacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Almanya ziyaretleri sırasında salon konuşması yapmayacağı açıklandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Önümüzdeki haftanın sonunda üç günlük resmi ziyaret için Almanya’da bulunacak olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ülkede yaşayan Türkiyelilere hitaben konuşma yapmayacağı açıklandı. Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği Sözcüsü Refik Soğukoğlu “Cumhurbaşkanının büyük bir salonda konuşma yapmasının planlanmadığını” söyledi. Soğukoğlu Erdoğan’ın 29 Eylül’de Köln Merkez Camii’nin açılışında kısa bir konuşma yapmasının mümkün olduğunu belirtti.

Erdoğan’ın Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile birlikte Türkiyelilerle yapması planlanan buluşmanın da gerçekleşmeyeceği tahmin ediliyor. Almanya Cumhurbaşkanlığının açıklamasında Cumhurbaşkanlığı makamının söz konusu buluşmayla ilgili planlarının bulunmadığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, geçtiğimiz hafta Berlin’e giderek Erdoğan’ın ziyareti için temaslarda bulunmuştu. Kalın, Erdoğan’ın konuşma yapması için yer arayışında olduklarını açıklamıştı.

10 BİN KİŞİLİK EYLEM YAPILACAK

Erdoğan’ın Almanya’ya gelecek olması Sol Parti, Yeşiller ve Almanya için Alternatif’den (AfD) politikacılar tarafından eleştiriliyor. Erdoğan karşıtlarının 28 Eylül’de Berlin’de düzenlemeyi planladığı protesto gösterisine 10 bin kişinin katılması bekleniyor. Erdoğan Almanya’da yaşayan Türklere en son 2014 ve 2015 yıllarında Köln ve Karlsruhe şehirlerinde hitap etmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dere yatağındaki tartışmalı ev için nihayet yıkım kararı alındı

SONRAKİ HABER

Rektörden 'aile üniversitesi' savunması: Evlenmeyin mi diyeyim?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...