20 Eylül 2018 11:51

BirGün: Haber yapamaz hale geldik

Birgün gazetesi, 'Editörden' başlığıyla yayımladığı mesajda, 'Bu baskılar nedeniyle neredeyse haber yapamaz hale geldik' ifadelerini kullandı.

BirGün Gazetesinin 20 Eylül 2018 tarihli birinci sayfası

Paylaş

Birgün gazetesi, “Editörden” başlığıyla bir mesaj yayımlamak zorunda kaldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ağabeyi, ATV, Sabah, Takvim gibi yayınların sahibi olan Turkuvaz Medya’nın Başkanvekili Serhat Albayrak ile AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin talepleri üzerine BirGün gazetesinin manşeti “düzeltme ve cevap” kısmına ayrıldı.

Gazetenin açıklamasında, mahkeme kararıyla bu metinlerin yayımlattırıldığından bahsedilirken, ‘Editörden’ başlıklı notta “Gazetemizin bugünkü sayısında mahkeme kararıyla yayımlattırılan ‘cevap ve düzeltme’ metinlerini okuyacaksınız. Yargının kararıyla yayımlanması zorunlu hale getirilen bu metinlere yer verilmemesi durumunda gazetelere ağır cezai yaptırımlar uygulanıyor. Bu baskılar nedeniyle neredeyse haber yapamaz hale geldik. Mahkeme tarafından gazetemize iletilen tekzip metinlerini dikkatli şekilde okuyacağınızdan şüphemiz yok. ‘Cevap ve düzeltme’ metinlerinin, haberlerimizi yalanlayıp yalanlamadığı konusundaki takdiri siz değerli okurlarımıza bırakıyoruz” ifadeleri kullanıldı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

3. Havalimanı inşaatında açılış yetişsin diye işçiler feda ediliyor

SONRAKİ HABER

Dere yatağındaki tartışmalı ev için nihayet yıkım kararı alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...