20 Eylül 2018 11:08

‘Baş TİP’e geçiyor, Atay kalıyor’ iddialarına yanıt: Doğru değil

Barış Atay'ın danışmanları Evrensel'e konuştu:'Erkan Baş TİP'e geçiyor, Barış Atay HDP’de kalıyor' iddiası doğru değil. İkisi birlikte hareket edecek.

Fotoğraflar: MA-Twitter

Paylaş

“HDP Milletvekili Erkan Baş Türkiye İşçi Partisine (TİP) geçiyor, Barış Atay ise HDP’de kalıyor” iddialarına yanıt veren Atay’ın danışmanları haberlerin doğru olmadığını, iki ismin birlikte hareket edeceğini belirtti.  Danışmanlar HDP ile yapılan görüşmeler sonrasında durumun netleşeceğine dikkat çekti. 

HDP İstanbul Milletvekili Erkan Baş ile HDP Hatay Milletvekili Barış Atay’ın HDP’den ayrılıp ayrılmayacağına ilişkin tartışmalar devam ediyor. Gündeme gelen son iddiaya göre HDP İstanbul Milletvekili Erkan Baş, 30 Eylül’de yapılacak Türkiye İşçi Partisi kongresinde Genel Başkan olacak. İstanbul Milletvekili Barış Atay ise HDP’de kalacak.

Cumhuriyet’te yayınlanan haberde 1 Ekim’den sonra TİP’in parlamentodaki çalışmalarını HDP’yle ortaklaşa yürüteceği de ifade edildi. 

HDP İLE GÖRÜŞMEDEN SONRA NETLEŞECEK

İddiaya ilişkin Evrensel’e konuşan Barış Atay’ın danışmanları, haberlerin doğru olmağını söyledi. Atay’ın danışmanları, “Haber doğru değil, biz o haberi düzelttirdik. ‘Barış Atay kalıyor’ diye bir haber yok. Durumun ne olacağı HDP ile yapılacak görüşmeye bağlı, geçiyorlarsa birlikte geçecekler, kalıyorlarsa birlikte kalacaklar. İkisi birlikte hareket edecekler” açıklamasında bulundu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Palm yağı üretimi için ormanları katlediyorlar

SONRAKİ HABER

EMEP’ten BBS işçilerine ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...