20 Eylül 2018 07:45

Bakanlığın imara açtığı 30 hektarlık alana yüzlerce villa yapılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Demirören Holding'e ait 30 hektarlık alanı imara açtı. Alana 306 yeni villa yapılmak isteniyor.

Görsel: Google Street View

Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinin Göktürk Mahallesi'nde yer alan Kemer Country projesinde yeni villalar yapılmasının önünü açtı.CHP kararı yargıya taşıyacak.

İstanbul’un pahalı semtlerinden bir olan Eyüpsultan’daki Göktürk Mahallesi’nde Demirören Holding’e ait Kemer Country projesinin yaklaşık 30 hektarlık Özel Spor Alanı’nda imar planı değişikliğine gidildi.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Hazal Ocak'ın haberine göre, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Demirören Holding’e ait Göktürk’te yaklaşık 26 futbol sahası büyüklüğündeki golf sahası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle imara açıldı. Alana 306 adet 2 katlı villa yapılacak. Alanın kuzeyinde Göktürk ve Belgrad ormanları yer alıyor.

Alana ortalama 200 metrekare büyüklüğünde 306 tane villa yapılması planlanıyor. 61 bin 99 metrekare de inşaat yapılmış olacak. Alanda 1040 kişinin yaşaması öngörülüyor.

Ocak'ın haberine göre İBB’nin eski CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ CHP İzleme Kurulu’nun karara karşı dava açacağını belirtti. Sağ'ın, “Ne İstanbul’un seçilmiş Büyükşehir Belediye Meclisi’ne ne de İstanbul halkının iradesine saygı kaldı. Bakanlık İstanbul’un göbeğinde yer planlıyor, İBB Meclisi’nin haberi yok. Görüş bile alınmamış. Golf sporuna destek veriyorum diyorlar, spor alanına villa konduruyorlar. Bazılarına bakanlıktan plan değişikliği yapmak ne kadar kolay” ifadelerini kullandığı belirtildi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Eski HDP Milletvekili İbrahim Ayhan yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Eskişehir’i korumak isteyenler bir araya geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...