13 Eylül 2012 10:19

Yasalar işçiden yana değil

İSTANBUL Güngören’deki Kale Kilit Fabrikasında 12 yıl çalışan ve tazminatsız olarak işten atılan Ahmet Dikmen, Yargıtay’ın üç şahide rağmen işveren lehine karar vermesine tepkili. Kale Kilit fabrikasında çalıştığı sırada bir iş arkadaşıyla tartıştığı için disiplin kurulu kararıyla işten atılan Dikmen, aç

Yasalar işçiden yana değil
Paylaş
Muhammed Uludağ

İSTANBUL Güngören’deki Kale Kilit Fabrikasında 12 yıl çalışan ve tazminatsız olarak işten atılan Ahmet Dikmen, Yargıtay’ın üç şahide rağmen işveren lehine karar vermesine tepkili. Kale Kilit fabrikasında çalıştığı sırada bir iş arkadaşıyla tartıştığı için disiplin kurulu kararıyla işten atılan Dikmen, açtığı işe iade davasını kazanmıştı.
Ancak uzun dava süreci Dikmen’in tüm yaşamını da altüst etmiş. İki göz odalı evinde yaşayan ve herhangi bir güvencesi de olmayan Dikmen, önce evini satılığa çıkartıyor. Yaşadığı ekonomik zorluklar karşısında psikolojisinin bozulduğunu belirten Dikmen, mahkemenin birçok tanığa rağmen işveren lehine karar vermesine tahammül edemediğini ifade ediyor.
Dikmen’in Bakırköy İş Mahkemesine açtığı davada, işverenin kendisini çalıştırması halinde brüt ücretinin 5 katını, çalıştırmaması durumunda 9 katını tazminat olarak alması kararlaştırılıyor. Ancak Yargıtay, Dikmen’in 3 şahidine rağmen Dikmen’in aleyhine karar veriyor.
Dikmen, dava sürecinde yaşadıklarını anlatarak, Türkiye’de yasaların işçilerden yana olmadığını, anayasada işçilerin korunmadığını ve yeni anayasada işçilerin de yer alması gerektiğini belirtiyor.
(Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Film isyanı yayılıyor

SONRAKİ HABER

Eğitimcilerin eylemine destek artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...