20 Eylül 2018 06:03

Demir çelik ithalatında 200 gün süreyle yüzde 25 geçici korunma

Demir ve çelik ürünleri ithalatına 200 gün süreli yüzde 25 geçici korunma önlemi uygulanacak.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Demir ve demir ürünleri ithalatına bugünden başlamak üzere 200 gün süreyle yüzde 25 oranında geçici korunma önlemi uygulanacak. Ancak ürünlerin ithalatına uygulanan ek mali yükümlülükten muafiyet sağlamak üzere tarife kontenjanı açılacak.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Ticaret Bakanlığı'nın "ithalatta korunma önlemlerine" ilişkin tebliğine göre, geçici koruma önlemi ile getirilen ek mali yükümlülük kapsamına, demir ve alaşımsız çelikten yassı hadde ürünleri, çubuklar, teller ve profiller, boru ve içi boş profiller, paslanmaz çelik ile demiryolu ve tramvay hattı malzemeleri giriyor.

Bu ürünlerin ithalatında, öngörülen önlemden muafiyet sağlanması amacıyla; yassı mamuller için 3.1 milyon ton, çubuk, tel ve profil için 558,534 ton, boru ve içi boş profiller için 273,901 ton, paslanmaz çelik için 139,934 ton, demiryolu ve tramvay hattı malzemeleri için 27,044 ton tarife kontenjanı tanımlandı.

Karar kapsamında İthalatta Korunma Önlemlerini Değerlendirme Kurulu, Dünya Ticaret Örgütü Korunma Önlemleri gereğince gelişmekte olan ülkelere muafiyet tanınmasına ve önlemin istihsali hususunda Cumhurbaşkanlığına öneride bulunulmasına oy birliği ile karar verdi.

27 Nisan'da demir ve alaşımsız çelik ürünleri ithalatına yerli üretici üzerinde ciddi zarar tehdidinin tespit edilmesi amacıyla soruşturma açılmasına karar verilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sedanur'u arama çalışmaları sürüyor

SONRAKİ HABER

Tüketici güven endeksinde sert düşüş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...