13 Eylül 2012 10:07

Film isyanı yayılıyor

Libya’da ABD Büyükelçisi Christopher Stevens’ın ölümüne yol açan “Müslümanların Masumiyeti adlı filme isyan Mısır ve Tunus’un ardından Yemen’e de sıçradı. Göstericiler elçilik bahçesine girdi. Saldırıda yaralananlar olduğu belirtildi.Yemen’in başkenti Sana’da y&u

Film isyanı yayılıyor
Paylaş

Yemen’in başkenti Sana’da yüzlerce kişi, İslam’a hakaret ettiğini söyledikleri filmi protesto etmek için ABD Büyükelçiliği’ne girmeye çalıştı. Elçilik binasına taş atan göstericiler, pencereleri kırdı. Görgü tanıkları, ABD Büyükelçiliği’nin bahçesine giren göstericileri, güvenlik güçlerinin havaya ateş ederek durdurmaya çalıştığını belirtti.

MURSİ BARIŞÇIL GÖSTERİYE ÇAĞIRDI

Mısır’ın başkenti Kahire’de dün gece de devam eden gösterilerde polisle yaşanan çatışma sonucu yaklaşık 30 kişinin yaralandığı bildirildi. Yaralananlardan 10’unun polis olduğu açıklandı. Mısır İçişleri Bakanlığı, polisin göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandığını ve 12 kişinin de tutuklandığını duyurdu. Polis göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullanırken, Kahire sokakları da savaş alanında döndü. Göstericiler, polisin göz yaşartıcı gaz kullanması sonrası ABD elçiliği önünden ayrıldı. Göstericiler Mısır’da ABD elçiliği istemediklerini açıklarken, Mısır ile ABD arasındaki ilişkilerin de kesilmesini talep ediyor.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ise, halkı barışçıl gösteri yapmaya çağırdı. Mursi, göstericilerin filmi bahane ederek suçsuz insanlara ve elçiliklere saldırmasının yanlış olduğunu söyledi.

ABD GEMİLERİ YENİDEN LİBYA’DA

Öte yandan, Libya’nın Bingazi kentinde 11 Eylül saldırılarının yıldönümünde, ABD Konsolosluğu’na düzenlenen silahlı saldırıda ABD Büyükelçisi Christopher Stevens ve 3 diplomatın öldürülmesi sonrasında Pentagon Libya açıklarına iki savaş gemisi gönderdi.

Konsolosluk saldırısı sonrasında savaş gemisi USS Laboon adlı savaş gemisinin Libya açıklarına konuşlandığı, bölgeye yönlendirilen USS McFaul’un ise birkaç gün içinde Libya açıklarında olacağı belirtildi.

Tomahawk füzeleri taşıyan gemilerin özel bir görevle bölgede bulunmadığı ancak ABD Başkanı Barack Obama tarafından talimatı verilecek olası bir görevi yerine getirmede kullanılacağı ileri sürüldü. Bingazi’deki saldırı sonrasında ABD Deniz Kuvvetleri’ne bağlı 50 “terör uzmanının”, ABD vatandaşlarını korumak için Libya’ya gönderildiği de iddia edildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Guantanamo’da bir ölüm daha

SONRAKİ HABER

Yasalar işçiden yana değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...