13 Eylül 2012 10:03

Hani Açık Öğretimde harçlar kaldırılmıştı?

Kısa bir süre önce açıklanan üniversite harçlarının kaldırılması, veli ve öğrencileri bir ölçüde memnun etmişti. 10 Eylülde Açık Öğretim kayıtlarının başlamasıyla veli ve öğrenciler eğitim ücreti adına toplanan 205 lira karşısında hayrete düştü. Aksaray’ın ara sokaklarında bulu

Hani Açık Öğretimde harçlar kaldırılmıştı?
Paylaş

Kısa bir süre önce açıklanan üniversite harçlarının kaldırılması, veli ve öğrencileri bir ölçüde memnun etmişti. 10 Eylülde Açık Öğretim kayıtlarının başlamasıyla veli ve öğrenciler eğitim ücreti adına toplanan 205 lira karşısında hayrete düştü. Aksaray’ın ara sokaklarında bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim bürosu önünde üniversite kayıdı için uzun kuyruklara giren öğrenciler, ‘Harçlar kaldırıldı’ denmesine rağmen para alınmasına tepkili. Öğrencilerden Nurhan Özcan “Açıköğretim bürosundan 205 lira istediklerinde harçların kaldırıldığını ve bu parayı vermeyeceğimi söyledim, yalnızca 45 lira olan katkı payının kaldırıldığını öğrenince nasıl tepki vereceğimi şaşırdım” diye konuştu. Cevat Gülümser ise “Bu kadar insanların tepki göstermesine rağmen değişen yine bir şey olmadı, eğitim herkesin hakkıdır, bu yüzden tamamen parasız olmalıdır” dedi.
Bundan sonraki dönemlerde harç verip verilmeyeceğini de bilmediğini ifade eden Özlem Zararsız “‘Harçlar kaldırıldı’ diye biliyorduk, buraya geldiğimizde ise gerçekle karşılaştık” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KOBİ’ler bankaların takibinde

SONRAKİ HABER

Guantanamo’da bir ölüm daha

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa