19 Eylül 2018 14:29

Cezaevindeki oğlundan 4 aydır haber alamıyor

Müslüm Karak, Erzincan T Tipi Kapalı Cezaevinde hücrede tutulan oğlu İsmet Karak’tan 4 aydır haber alamıyor.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Önce hücre cezası verilen ardından da telefon yasağı getirilen tutuklu İsmet Karak’ın babası Müslüm Karak, 6 aydır görmediği, yaklaşık 4 aydır da konuşamadığı oğlunun hayatından endişe duyduğunu belirterek duyarlılık çağrısında bulundu.

Erzincan T Tipi Kapalı Cezaevinde 18 Mart’tan bu yana hücrede tutulan İsmet Karak’ın babası Müslüm Karak, oğlunun sağlığından endişe duyduğunu söyleyerek, bir an önce koğuş arkadaşlarının yanına götürülmesini istedi.

2013 yılında gözaltına alınan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan İsmet Karak’ın, 18 Mart’ta görüşüne gittiğini söyleyen baba Müslüm Karak, oğlunun hücre cezasına çarptırıldığını, bununla birlikte de son 4 aydır da telefon görüşmelerine yasak getirildiğini belirterek, oğlundan haber alamadığını söyledi.

İHD’YE SESLENDİ

Oğlunun ayakta sayıma direndiği için hücre cezası aldığını ifade eden Karak, “İHD’ye sayısız başvurum oldu. Erzincan, Erzurum ve Urfa İHD’ye başvurdum” diyerek şu ana kadar herhangi bir sonuç alamadığını söyledi. Karak, İHD başta olmak üzere insan hakları alanında çalışma yürüten sivil toplum örgütlerine duyarlılık çağrısında bulundu. (Urfa/MA)

ÖNCEKİ HABER

Köle değiliz isyanı ve düşündürdükleri

SONRAKİ HABER

Osman Baydemir'in duruşması ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...