19 Eylül 2018 13:59

‘39 yılda hiçbir şey değişmedi’

Mimar ve mühendisler, çalışma koşullarının düzeltilmesi talebiyle 39 yıl önce yaptıkları iş bırakma eyleminin yıl dönümü dolayısıyla bir araya geldi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Mimar ve mühendislerin, çalışma koşullarının düzeltilmesi talebiyle 39 yıl önce 19 Eylül’de yaptıkları iş bırakma eyleminin yıl dönümünde İzmir’de toplantı yapıldı. Mimar ve mühendislerin “Dayanışma Günü” ilan ettiği 19 Eylül’de bir araya gelen TMMOB üyeleri, aradan geçen zamana karşın çalışma koşullarının hâlâ değişmediğini belirtti.

DHA’nın haberine göre burada konuşan İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Dönem Sekreteri Melih Yalçın, 39 yıl önce yapılan iş bırakma eyleminde temel talebin, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve insanca yaşanabilecek bir ücret olduğunu, ancak aradan geçen zamana rağmen, bu temel sorunun hiç değişmediğini söyledi.

Melih Yalçın, yaptığı açıklamada 19 Eylül’ün kendileri için önemini, “19 Eylül 1979 tarihinde TMMOB’nin çağrısıyla Türkiye’nin 55 farklı ilinde, 740 işyerinde gerçekleştirilen iş bırakma eyleminin 39’uncu yıl dönümü. Mühendis, mimar ve şehir plancılarının hayatın her alanında, üretimin her aşamasında önemli bir yer tuttuğunu gösteren bu eylem, TMMOB’nin mücadele tarihinde önemli bir yer tutmaktadır” sözleri ile açıkladı. 39 yıl önce yapılan iş bırakma eyleminde temel talebin, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve insanca yaşanabilecek bir ücret olduğunu aktaran Yalçın, aradan geçen zamana rağmen, bu temel sorunun hiç değişmeden devam ettiğini gördüklerini belirtti. Mühendis, mimar ve şehir plancılarının, gerek kamuda, gerekse özel sektörde kötü çalışma koşulları altında, yetersiz ücretlerle çalışmaya devam ettiğini dile getirdi. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Faruk Eren: Alacaklarımızı ödememek için sözleşmeleri feshetmediler

SONRAKİ HABER

Aydeniz: İdlib’deki cihatçılar Afrin’e mi kaydırılacak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa