19 Eylül 2018 13:46

Erbekler: Neden cezaevinde tutulduğumu bilmiyordum

KHK ile kapatılan Radyo Karacadağ'ın 23 ay iddianame olmadan tutuklu kalan çalışanı Salih Erbekler, 'Neyle suçlandığımı bilmiyorum' dedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

OHAL kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararname (KHK) ile 30 Eylül 2016 tarihinde kapatılan Urfa’nın en fazla dinleyiciye sahip radyosu Radyo Karacadağ Çalışanı Salih Erbekler, 23 ay iddianame olmadan tutuklu kaldıktan sonra tahliye oldu. Erbekler, bunca ay cezaevinde niye kaldığını, neyle suçlandığını bilmediğini söyledi.

Evine yapılan baskınla alındığını hatırlatan Erbekler, “Gözaltı sürecinde bana sorular sordular. Tutuklandıktan sonra ne bir savcı yüzü, ne bir hakim, ne de mahkeme yüzü gördüm. 23 ay boşu boşuna cezaevinde yattığımı söyleyebilirim” dedi. Radyoda çalıştığı dönemlerde yayımlanan programlar ve çalan müzikler ile ilgili sorular sorulduğunu belirten Erbekler, “Çaldığımız müzikler ile cumhurbaşkanına hakaret etmişiz, örgüt propagandası yapmışız. Ancak hangi müziği çaldığımızı da bize söylemiyorlar. Tamam, çalmışız ama suça neden olacak müzik hangisi bu söylenmedi. Gözaltında yapılan sorgularda anladığım tek şey içeri alınmamız gerekiyordu. Çünkü somut olarak yöneltilen hiçbir suçlama yoktu. Cumhurbaşkanına hakaret ve örgüt propagandası diyorlardı ama bu suçlara neden olacak hiçbir somut delil yoktu” diye konuştu.

‘Cezaevine girmeden önce de özgür basın kurumlarının ve çalışanlarının üzerinde baskıların olduğunu, ancak OHAL süreci ile birlikte bu baskıların daha da arttığına dikkat çeken Erbekler, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kimse istediği haberi yapamıyor. Yapmak isteyen engelleniyor ya da cezaevlerine atılıyor. Gazeteciler gazetecilik faaliyetleri nedeni ile şu anda cezaevinde yatıyor. Özgür basın üzerinde hiç olmadığı kadar baskı var. Ben de bir hafta önce tutsak bir gazeteciydim. Umut ediyorum onlar da bir gün çıkacaklar. Biz de burada üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Susturulmaya çalışılan bir basın var. Biz de susmamaya sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz.”  (Urfa/MA)

ÖNCEKİ HABER

İran medyasında ‘dost ülke Rusya’ kızgınlığı

SONRAKİ HABER

Bornova'da taş ocakları, yerleşim yerlerini tehdit ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...