19 Eylül 2018 12:26

Kıbrıs'taki ODTÜ öğrencileri boykot çağrısı yaptı

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nde yemeklere yüzde 77 zam yapıldı, tepki gösteren öğrenciler boykot çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Google Street View

Paylaş

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nde yemekhane fiyatlarına yüzde 77 zam yapıldı. Önceki dönem 6.5 lira olan yemekhane fiyatları yeni dönemde 11.5 lira olacak.

Öğrencilerin Facebook grubu üzerinden gösterdiği tepkiler sonrası Rektör Prof. Dr. Nazife Baykal, öğrencilere toplu mail atarak açıklama yapmak zorunda kaldı. Açıklamada “Ne yazık ki artan maliyetler, tedarikçilerin dengesiz fiyat politikaları ve enflasyon, yemek fiyatlarının olduğundan daha aşağı çekilmesini imkansız hale getirmiştir" ifadeleri kullanıldı. Ayrıca görüşmelere devam edileceği söylendi.

Yemekhane şirketi Kırlangıç Catering de bir açıklama yaparak günlük fiyatların zamlı olacağını, bir aylık paket alan öğrencilerin ise 9.90 liradan yemek alabileceklerini söyledi.

Evrensel'e konuşan öğrenciler yemekhane fiyatının önceki dönemlerde de pahalı olduğunu söyleyerek “Ortada bir kriz varsa bu krizin bedelini neden biz öğrenciler ödüyoruz? Kıbrıs’ta zaten son dönemde her şeye zamlar geldi. Bunun üstüne bir de yemekhane zammı, biz öğrencileri çok zorlayacaktır. Birlikte hareket edebilirsek bu zammı geri aldırabiliriz” dedi.  

Öğrenciler “ODTÜ KKK Öğrenci İmecesi” adlı grupta zamlara tepki göstererek dönemin başlaması ile birlikte yemekhaneyi boykot etme çağrısı yaptı. Öğrencilerin tepkilerinden bazıları ise şöyle: 


(Güzelyurt/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İyi aşure yapmanın sırrı nedir? Aşure malzemeleri neler?

SONRAKİ HABER

Simit almak artık lüks

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...