13 Eylül 2012 09:55

Talep ederse ÖSYM Başkanını koltuğa dikecekler

Ankara’da Sağlık Meslek Örgütleri Platformu, (TUS) Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda yaşanan sorunları ve “2012 Adalet Bakanlığı Avukatlar için Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı” nda Amasya Merzifon AKP Belediye Meclisi üyesi ve eşinin sınavda birinci ve ikinci olmasını eleştirdi. Hekim örgütleri yöneticileri on

Talep ederse ÖSYM Başkanını koltuğa dikecekler
Paylaş

Ankara Bölgesi Veteriner Hekimler Odası, Ankara Diş Hekimleri Odası, Ankara Tabip Odası ve Ankara Eczacılar Odası’nın içinde yer aldığı Sağlık Meslek Örgütleri Platformu adına toplantı yapıldı.
Platform adına ortak açıklamayı yapan Ankara Diş Hekimleri Odası Başkanı İlker Cebeci, 2010 yılı TUS sınavında bazı soruların yargı kararıyla iptal edildiğini ve ÖSYM’nin hatasıyla hiçbir hekimin asistanlık kadrosuna yerleşemediğini hatırlattı. Cebeci, yaşanan süreçte ciddi hak kayıplarının yaşandığına dikkat çekti. Cebeci, ÖSYM’de yaşanan skandalların ardı arkasının kesilmediğini, KPSS, LYS, YGS, ALES gibi daha birçok sınavın şaibeli olduğunu ve bu şaibeli sınavların ciddi sıkıntılar yarattığını söyledi.

‘DÜZENBAZLIKLAR ADALET DUYGUSUNU ZEDELEDİ’

Cebeci son olarak 2012 Adalet Bakanlığı Avukatlar için Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavında AKP Merzifon Belediye Meclisi üyesi ve eşinin birinci ve ikinci olduğuna dikkat çekti. Cebeci, “ÖSYM mevcut kötü yönetimiyle her yaptığı sınava şaibeli gözüyle bakılır bir kurum halini almıştır” dedi. Şaibeli sınavlarda birçok insanın, maddi ve manevi kayıplar yaşadığını belirten Cebeci,  “bu pervasızlığa dur deme vakti gelmiştir” dedi. Cebeci, “Artık sınavlarda karı-koca aynı puanlar alınacak kadar utanmazlık ve aşırı cesaretin varlığı da ürkütücü bir vurdumduymazlığın, iktidar esrikliğinin eseri olarak görülmektedir. Zıvanadan çıkmış sınav yanlışlıklarından, soruların sızmasından, düzenbazlıklardan yarar görenlerdeki yüzsüzlük toplumda adalet ve hak duygusunu artık zedelemiştir” dedi.

Ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin özelden hizmet alınarak da yürütülmesi taleplerinin Ekonomik Koordinasyon Kurulu tarafından reddedilmesini de eleştiren Cebeci, “Vatandaşın ağız ve diş sağlığı hizmetlerinden yararlanma hakkı kısıtlanmıştır” dedi.

REZALETE DÖNÜŞMÜŞ BİR HİKAYE...

Ankara Tabip Odası Başkanı Özden Şener de oluşturdukları ortak platform ile sağlık alanında yaşananlara karşı mücadelelerini büyüteceklerini belirtti. Sağlık meslek odaları olarak Ali Demir’in, ısrarla yükselen istifa çağrılarına rağmen başkanlığını sürdürmesini hayretle izlediklerini ifade eden Şener, “Artık rezalete dönüşmüş bir hikayenin baş kahramanı olan bu şahsın, koltuk merakı ve sevdası tüm insanlık tarihi için ibret vericidir” dedi. ÖSYM tarafından yapılan sınavları, yaşanan şaibelerden kaynaklı, “rezalet” olarak niteleyen Şener, bu duruma sağlıkçılar olarak el atmak istediklerini söyledi. Şener, “Ali Demir’in talep etmesi halinde dikiş setlerimizi alarak, küçük bir operasyonla kendisini koltuğuna dikebileceğimizi ilan ediyoruz” dedi. Şener, Demir’in istifa etmesi gerektiğini vurgulayarak, platform olarak mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

MEB, boş kalan kontenjanlara atama yaptı

SONRAKİ HABER

Selahattin Demirtaş hakkında inceleme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...