19 Eylül 2018 09:24

Stockholm'de Süryani Kilisesi'nde şiddetli patlama

İsveç'in başkentinde Södertälje ilçesinde bulunan St Afrem Süryani Ortadoks Kilisesi'nde patlama meydana geldi.

Fotoğraf: Google Maps

Paylaş

İsveç'in başkenti Stockholm'ün Södertälje ilçesinde bulunan S:t Afrem Süryani Ortadoks Kilisesi'nde şiddetli bir patlama meydana geldi.

Çarşamba gecesi saat 01.00 sularında kilisenin giriş kapısı önünde meydana gelen patlama büyük hasara neden oldu. Kilisenin boş olması nedeniyle can kaybı veya yaralanan olmadı.

Polis Bölge Yönetim Merkezi'nin sorumlusu Mikael Pettersson, patlamanın nedenini henüz bilmediklerini ancak büyük bir patlama olduğu için halkın tepki göstererek sokaklara çıktığını söyledi.

Görgü tanıkları patlamadan sonra iki tekerli ve dört tekerli iki aracın olay yerinden şüpeheli bir şekilde ayrıldıklarını söyledi. Patlamanın gerçekleşmesinden hemen sonra kilisenin bir kaç yüz metre ilerisinde bir mopedin yandığı ihbarı yapıldı.

Petterson, bir kaç yüz metre arayla bir kaç dakika içinde meydana gelen her iki olay arasında bağlantı olmasının ihtimal dışı olmadığını belirtti.

Polis, genel güvenliği tehlikeye sokma suçundan soruşturma başlattı.

90 bin nufüslu Södertäjle ilçesinde çoğunluğu Türkiye'den gelen 30 bin civarında Asuri-Süryani yaşıyor. (Stockholm/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Levent Üzümcü 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasından ifade verdi

SONRAKİ HABER

Şahıs ikna edildi, AVM'deki silah paniği sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa