19 Eylül 2018 03:59
Son Güncellenme Tarihi: 20 Eylül 2018 07:38

Amazon, Türkiye'deki faaliyetlerine resmen başladı

Kitap, elektronik, spor, outdoor, oyuncak, ev dekorasyonu ve bebek ürünleri gibi 15 kategoride alışveriş yapılabilen amazon.com.tr yayına başladı.

Görsel: Aytuğ Can Sencar/AA

Paylaş

Dünyanın en büyük online alışveriş sitelerinden biri olan Amazon, Türkiye'deki faaliyetlerine resmen başladı. Bugünden itibaren (19 Eylül), Türkiye’deki tüketiciler Amazon.com.tr üzerinden alışveriş yapabilecek. 

Amazon.com.tr Ülke Müdürü Sam Nicols, “Amazon olarak amacımız, müşterilerin internet üzerinden almak isteyebilecekleri her şeyi, cazip fiyatlarla sunan, dünya üzerindeki en müşteri odaklı şirket olmak. Amazon.com’un kurulduğu 1995 yılından bu yana, Türkiye’deki yüz binlerce müşterimiz, dünyanın dört bir yanındaki Amazon mağazalarından milyonlarca ürün sipariş etti. Bugün, Türkiye’deki müşterilerimize, binden fazla yerli satıcımız ile beraber milyonlarca ürünü sunmanın heyecanını yaşıyoruz. Önümüzdeki aylar içinde, ürün yelpazemizi ve teslimat seçeneklerimizi artırarak en iyi müşteri hizmetini sunmak adına Türkiye’deki faaliyetlerimizi geliştireceğiz. Bu sayede, Türkiye’deki müşterilerimizin güvenini kazanmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Türkiye’deki tüketiciler, Amazon Alışveriş mobil uygulaması, web sitesi ya da mobil tarayıcılar üzerinden güvenli ödeme seçenecekleriyle alışveriş yapabilecekler.

İLK GÜN AMAZON'A GELEN ŞİKAYETLER

Amazon ilk gününde Türkiyeli kullancılardan şikayet de aldı. En çok da iptal edilen siparişler ve anlık fiyat değişimleri şikayet konusu oldu.

Habertürk’ten Necdet Çalışkan’ın haberine göre; kullanıcıların karşılaştığı en büyük sorun anlık fiyat değişimleri olurken satın alındıktan sonra iptal edilen ürünler de bir diğer tüketici şikayeti olarak öne çıktı.

Kullanıcılar, “Siparişim benden habersiz iptal edildi”, “Ürün farklı girilmiş”, “Sepete ekledim, öderken fiyatı arttı” gibi başlıkları girdi. 

KOBİ'LER SATIŞ YAPABİLECEK

Amazon.com.tr’nin açılması ile birlikte Türkiye’deki işletmeler, ürünlerini Türkiye'nin dört bir yanındaki müşterilere satabilecek. Amazon bu işletmelere, listeleme araçları, 7 gün 24 saat online satış desteği, fiyatlandırma bilgileri, rapor ve analizler gibi satış artırmaya destek olacak hizmetler sunacak.

Amazon.com.tr Satıcı Hizmetleri Ülke Lideri Alpagut Çilingir konuyla ilgili “E-ticaret sayesinde Türkiye’nin dört bir yanındaki küçük ve büyük ölçekli işletmelerle aynı düzeyde çalışma imkanına sahip olurken, işlerini büyütme fırsatı yakalıyor. Biz de Amazon olarak, satıcıların başarılı olması için çeşitli yatırımlar yapmaya devam ediyoruz; yüklerini azaltacak araçlar sunuyor ve satışlarını artırmalarına destek oluyoruz.” dedi.

2017 yılında, dünya genelinde 20 binden fazla küçük ve orta ölçekli işletmenin Amazon’da ulaştığı ciro 1 milyon doları aştı.

AMAZON’UN SİCİLİ KÖTÜ

Öte yandan Amazon, işçileri daha fazla çalışmaya zorlayan yüksek hedefler koyması, tuvalet molalarını kısıtlaması, paketleme konusunda işçilere ağır kotalar uygulaması nedeniyle sıklıkla eleştiriliyor. Kasım 2017’de İngiltere Essex’teki depoya çalışan olarak giren gizli bir muhabir, dakikada en az iki paketleme yapmayan işçilerin kovulma tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını ortaya çıkarmıştı.

Ayrıca Amazon, çalışanların el hareketlerini izleyecek bir tür bileklik için patent aldı. Bilekliği takan çalışanın tüm hareketleri izlenebileceği gibi planlı iş dışında bir iş yaptığında bilekliğe “titreşim” gönderilecek. Elektronik kelepçeye benzetilen bileklik büyük tartışmaları da beraberinde getirdi. Amazon ise bileklik sayesinde önemli “zaman tasarrufu” sağlanacağını savunuyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cübbeli Ahmet, başka cemaatin kanalını RTÜK’e şikayet etti

SONRAKİ HABER

Türkiye vatandaşlığı almak ucuzladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...