18 Eylül 2018 14:45

TMMOB: Ranta karşı mücadelemiz sürecek

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Başkanı Yunus Yener, mühendislik, mimarlık, şehir plancılığı hizmetlerinin ticarileştirmenin hedefi olduğunu söyledi.

TMMOB Logosu

Paylaş

19 Eylül 'TMMOB Mühendis, Mimar, Şehir Plancıları Dayanışma Günü' nedeniyle TMMOB Makina Mühendisleri Odası Başkanı Yunus Yener yazılı bir açıklama yaptı.

"Mühendislik, mimarlık, şehir plancılığı hizmetleri, kamusal yarar yaklaşımının tasfiyesiyle birlikte serbestleştirme, özelleştirme, ticarileştirmenin hedefi haline getirilmiştir." diyen Yener, "Esnek, güvencesiz çalışma koşulları tüm emekçilerle birlikte üzerimizdeki sömürüyü artırmıştır. İşçi sağlığı ve iş güvenliği, insanca barınma hakkı ve deprem gerçeğinin gerektirdiği yapı denetimi ile sanayi, enerji, tarım, orman, su kaynakları gibi alanlarda mühendislik, mimarlık, şehir plancılığının mesleki denetim ve bilimsel-teknik kriterleri devre dışı bırakılmakta, evrensel bilimsel mesleki gereklilikler tasfiye edilmektedir." dedi.

'TMMOB UZUN SÜREDİR İKTİDARIN HEDEFİNDE'

TMMOB ve odalarının uzun bir süreden beri iktidarın hedefinde olduğunu söyleyen Yener, "Siyasal iktidar kamusal hizmet ve denetimi ortadan kaldırmanın, Anayasal dayanağı bulunan yetkilerimizi yok etmenin ve örgütlerimizi Cumhurbaşkanlığına bağlı Devlet Denetleme Kurulunun kıskacına almanın peşindedir. Fakat belirtmek isteriz, yaptığımız hizmetlerin kamusal niteliğinin sermaye-rant güçleri lehine tasfiyesine, mesleklerimize ve örgütlerimize yönelik etkisizleştirme çabalarına karşı duruşumuz, 1970'lerden günümüze uzanan mücadeleci geleneğimiz doğrultusunda sürecektir. Cumhuriyet, demokrasi, laiklik, sosyal hukuk devleti, adalet, eşitlik, özgürlük, barış ve kardeşlik; planlama, sanayileşme, kalkınma, kamusal yarar, kamusal hizmet, kamusal denetim ve güvenceli çalışma mücadelemiz bu bilinçle sürecektir." ifadelerini kullandı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Boşandığı eşini öldüren erkeğe müebbet hapis cezası

SONRAKİ HABER

‘Mülteci kampında, çocuklar intihar teşebbüsünde bulunuyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...