18 Eylül 2018 14:41

İtalya mültecilere karşı kararname hazırlıyor

İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini, mültecilerin göçünü zorlaştıracak bir kararname hazırladıklarını belirtti.

Fotoğraf: Guglielmo Mangiapane/SOS Méditerranée

Paylaş

Facebook hesabından paylaşımda bulunan İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini, göçmenler konusuna değindi.

Sputnik’te yer alan habere göre, geçen hafta ülkenin güney batısındaki Lampedusa Adası’nda karaya çıkan 184 mülteci 40 Tunuslunun Sicilya’daki Palermo kentinden kalkan uçakla Tunus’a geri gönderildiğini duyuran Salvini, kalan göçmenlerin de perşembe gününden itibaren tarifesiz seferle ülkelerine gönderileceğini bildirdi. İtalyan ve Tunuslu temsilcilerin geri gönderme işlemlerinin hızla yapılabilmesi için bugün İçişleri Bakanlığındaki teknik toplantıda bir araya geleceklerini belirten Salvini, “Hazırlanan güvenlik ve göç konularındaki kararnamelerle yasa dışı göçle mücadeleyi zorlaştıran belli kuralları kökten değiştireceğiz. Arkadaşlar, sihirli güçlerim yok ama bütün enerjimin bu ülkeye biraz daha düzen ve güvenlik getirmeye ve İtalyanların beklentilerini boşa çıkarmamaya adandığını biliyorum” ifadelerini kullandı. Geçen hafta 184 mültecinin ülkenin güneybatısındaki Lampedusa Adası’nda karaya çıktığı bildirilmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Standard Profil işçileri: Sendika seçmek bizim hakkımız

SONRAKİ HABER

Boşandığı eşini öldüren erkeğe müebbet hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...