18 Eylül 2018 14:21

Adana’yı film festivali heyecanı sardı

Adana’da bu yıl 25’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Adana Film Festivali, 22-30 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

25. Adana Film Festivali Afişi

Paylaş

Türkiye’nin en büyük film festivallerinden biri olan Adana Film Festivali’nin Direktörü İsmail Dikilitaş, bu yıl uluslararası uzun metrajlı film yarışmasının ikincisinin gerçekleştirileceğini belirtti. Dikilitaş, “Dünyanın önde film festivallerinde yarışmış Türkiye prömiyerini Adana’da gerçekleştirecek olan önemli 9 filmin olduğu bir bölüm bu. Uluslararası kısa metrajlı film yarışmamız var. Bu yarışma için de 110 ülkeden 3 bin 111 başvuru var. Bu başvurular arasından 45 film ana jüri önüne çıkacak. Ülkemiz ve Adana’nın tanıtımı açısından önemli bir yarışma bu.” dedi.

2018 yılı Türkiye prömiyerlerini yapacak filmlerin festivalde olacağını aktaran Dikilitaş “Açılış filmimiz Spike Lee’nin ‘BlacKkKlansman’ filmiyle gerçekleşecek. Bu film Oscar’ın en güçlü adaylarından biri olarak gösteriliyor. İzlediğimiz rota o noktada. Sanırım açılış filmimiz geçen yıl gibi Oscar’a uzanacak. ‘BlacKkKlansman’ bu yıl da yarışmamızı Oscar’la taçlandıracak diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

‘25 YILIN EN İYİ FİLMLERİNİ TOPLADIK’

Dikilitaş, bu yıl 25’incisi düzenlenecek festivale özel seçki oluşturduklarını belirterek “25’inci yıla özel seçki oluşturduk. 25 yılın en iyi filmlerini topladık. 1969’dan bu yana ki süre içerisinde ‘Kuyu’ filminden başlayan en son geçen yıl ‘Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok’ filmine kadar uzanan serüvendeki en iyi filmleri yeniden seyirci seyircilerle buluşturduk. Biz Onur Ödülü’nü her yıl takdim ediyoruz. Ama 25. yıla özgü 25 emek ödülü vereceğiz. Türk sinemasının perde arkasında, kamera arkasında ya da küçük rollerde oynamış oyuncuları daha çok değeri taltif edilmemiş kişileri, oyuncu, sanatçı, sanat ve sinema emekçilerinden bir liste hazırladık. Kendilerine 25. yıl anısına bir Emek Ödülü vereceğiz.” diye konuştu.

YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ ŞERİF GÖREN’E

Bu yıl Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün Yönetmen Şerif Gören’e verileceğini kaydeden Dikilitaş, “Şerif gören daha önce hiçbir festivalden bir başarı ödülü almadı. İlk defa Adana Film Festivali’nde sinemaya başladığı Adana’da ödül verilecek. Adana Gören için çok özeldir. Bizleri kırmayarak kabul etti, kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Burada ağırlamaktan şeref duyacağız. Bunun ötesinde onur ödüllerimiz bu yıl 4 sinema sanatçısına verilecek. Bu isimler ise Cüneyt Arkın, Süleyman Turan, Ahmet Mekin ve Muhterem Nur olacak. Onların yıllarca harcadığı emeğinin karşılığını bir nebze onore ettiysek ne mutlu bize.” ifadelerini kullandı. (Adana/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Birleşmiş Milletler toplantısı 25 Eylül’de ABD’de

SONRAKİ HABER

Standard Profil işçileri: Sendika seçmek bizim hakkımız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...