13 Eylül 2012 09:21

Altın Koza’da Türkiye ve dünya prömiyerleri

17 – 23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek yapılacak Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın bazı filmlerinin Türkiye ve dünya prömiyerlerinin de gerçekleştirileceği, gala programı açıklandı.Zeki Demirkubuz’un yönettiği  “Yeraltı”, Belmin Söylemez’in yönettiği “Şimdi

Altın Koza’da Türkiye ve dünya prömiyerleri
Paylaş

17 – 23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek yapılacak Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın bazı filmlerinin Türkiye ve dünya prömiyerlerinin de gerçekleştirileceği, gala programı açıklandı.
Zeki Demirkubuz’un yönettiği  “Yeraltı”, Belmin Söylemez’in yönettiği “Şimdiki Zaman” ve Filiz Alpgezmen’in “Yabancı”sı festival kapsamında 18 Eylül’de galalarını yapacak.
19 Eylül’de ise Veli Kahraman’ın “Ana Dilim Nerede”, Elfe Uluç’un “Aziz Ayşe” ve Türkiye prömiyerlerini Adana’da gerçekleştirecek olan Pelin Esmer’in “Gözetleme Kulesi” ve Yeşim Ustaoğlu’nun “Araf”ı festivalin gala yapacak olan filmleri arasında.  
Orhan Eskiköy ve Zeynel Doğan’ın yönettiği “Babamın Sesi” ve İsmail Güneş’in yönettiği “Ateşin Düştüğü Yer” filmlerinin galası da 20 Eylül’de gerçekleşecek. Dünya prömiyerlerini gerçekleştirecek filmler arasında Derviş Zaim’in “Devir’i de yer alıyor. Erden Kıral’ın yönettiği “Yük”, İnan Temelkuran ve Kristen Stevens’ın “Siirt’in Sırrı’, Selim Evci’nin “Rüzgarlar”ı ve Reis Çelik’in “Lal Gece”si 21 Eylül’de galasını yapacak.
Yönetmen Ferzan Özpetek’in başkanlığını yapacağı yarışma jürisinde yapımcı Zeynep Özbatur Atakan, oyuncular Nurgül Yeşilçay ve Nejat İşler, müzik yapımcısı Hasan Saltık, akademisyen Hülya Uğur Tanrıöver ve görüntü yönetmeni Eyüp Boz yer alıyor.
Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda kazananlara ödülleri, 22 Eylül Cumartesi akşamı yapılacak Kapanış ve Ödül Töreni’nde takdim edilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Darbeyle gerçek hesaplaşma çağrısı

SONRAKİ HABER

Ustaların filmleri Filmekimi’nde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...