18 Eylül 2018 13:27

Musa Anter Gazetecilik Ödülleri’nin sahipleri belli oldu

Bu yıl 26’ncısı düzenlenen Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri’nin sahipleri belli oldu.

Musa Anter Basın Ödülleri afişi

Paylaş

Beş ayrı dalda verilen ve bu yıl Yeni Yaşam gazetesi tarafından düzenlenen Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri’nin sonuçları belli oldu.

TÜRKÇE HABER ÖDÜLÜ BEKİR AVCI’YA

Yarışmada Türkçe haber dalında ödülün sahibi “Çanak Anten’den Wireless’a: Kürt illerinde değişen haber alma pratiği” haberiyle Gazete Karınca’dan Bekir Avcı oldu. Türkçe haber dalında Jüri Özel Ödülü, “Faili meçhul dosyaları yakılması için SEKA’ya gönderiliyordu” haberiyle Artı Gerçek’ten Rıfat Doğan’a ve “Günde 300 kamyonun geçtiği sakin şehir: Trakya’yı tamamen gözden çıkarmışlar” haberiyle Birgün’den Uğur Şahin’e verildi.

KÜRTÇE HABERE JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

Kürtçe haber dalında ise jüri, katılan haberler arasında birincilik kriterlerine uygun haber bulamadığını açıkladı. Kürtçe haber dalında Jüri Özel Ödülü, e-rojname’den Zeynel Bulut’un “Li Ser şopa dîrokê: Gundê Melekê Tawîs Tawîsî” haberine gitti.

FOTOĞRAF ÖDÜLÜ TUNÇ VE ARIK’A

Yarışmada fotoğraf ödülü ise iki eser arasında paylaştırıldı. Jüri, Gazete Fersude’den Hayri Tunç ve Cumhuriyet’ten Vedat Arık’ın Cumartesi Anneleri’nin yasaklanan 700’üncü hafta eyleminden çektiği fotoğraflara birincilik ödülünü verdi. Bu yıl fotoğraf dalında Jüri Özel Ödülü, Mezopotamya Ajansı’ndan (MA) Nazım Daştan’ın Afrin’de çektiği 21 sivilin yaşamını yitirdiği bombardımanda yaralanan bir aileye ilişkin fotoğrafa verildi.

KARİKATÜR ÖDÜLÜ İKİ ESERE

Karikatür dalında da birincilik ödülü iki eser arasında paylaştırıldı. Jüri, birincilik ödülünü Özgür Evran ve Beşir Geroğlu’nun karikatürlerine verdi.

KADIN HABERCİLİĞİNDE ÖDÜL MA’YA

Gurbetelli Ersöz Kadın Haberciliği dalında ise ödülün sahibi Mezopotamya Ajansı’ndan “Telhamut Çadır Kenti’nde mülteci kadınlar bir paket süt için fuhuşa zorlanıyor” haberiyle Arjin Dilek Öncel oldu.

ONUR ÖDÜLÜ CUMARTESİ ANNELERİNE

Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri’nde yarışma jürisi Onur Ödülü’nü Cumartesi Anneleri’ne verdiğini açıkladı.

JÜRİDE KİMLER VARDI?

Türkçe haber jürisi: Hüseyin Aykol, Candan Yıldız, Fatih Polat, Faruk Eren, İbrahim Varlı.

Kürtçe haber jürisi: Reşat Sorgul, Suna Tunç, Ramazan Umar, Semiha Alankuş, Mehmet Ali Ertaş.

Kadın haberciliği jürisi: Burcu Karakaş, Nevin Cerav, Dicle Müftüoğlu, Derya Ceylan, Ayşe Oyman.

Fotoğraf jürisi: Mustafa Seven, Abdurrahman Gök, Özcan Yaman, Ramazan Öztürk, Nazmi Belge.

Karikatür jürisi: Doğan Güzel, İmam Cici, Sefer Selvi, Rewhat Arslan.

APÊ MUSA VURULDUĞU YERDE ANILACAK

Musa Anter için ilk tören 20 Eylül’de saat 11.30’da 26 yıl önce vurularak katledildiği Diyarbakır Seyrantepe’deki sokakta yapılacak. Aynı gün öğleden sonra Mardin’in Nusaybin ilçesi Akarsu köyünde Anter’in mezarı başında saat 15.00’te anma düzenlenecek.

ÖDÜL TÖRENİ İSTANBUL’DA

Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri, 22 Eylül Cumartesi günü İstanbul’da düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek. Tören, saat 18.00’de TMMOB Mimarlar Odası’nın Beyoğlu Karaköy’de bulunan binasındaki konferans salonunda düzenlenecek. (MA)

ÖNCEKİ HABER

100 milyon lira üzeri borcu olan şirketlere yapılandırma

SONRAKİ HABER

Feray Şahin’i öldüren polise iyi hal indirimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...