DİSK Ege Bölge Temsilciliği: Sorunun kaynağı işçiler değil patrondur

DİSK Ege Bölge Temsilcilği, insanca çalışma koşulları talebiyle eylem yapan 3. havalimanı inşaatı işçilerine destek verdi, sorumluları göreve çağırdı.

18 Eylül 2018 12:59
Paylaş

DİSK Ege Bölge Temsilciliği, İstanbul’daki 3. havalimanı inşaatında insanca çalışma koşullarının sağlanması için eylem yapan inşaat işçileri ile ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada havalimanı için Uluslararası Çalışma Örgütü, Çalışma Bakanlığı ve Ulusal İş Sağlığı ve Güvenlik Konseyi görev almaya çağrıldı.

Konak Eski Sümerbank önündeki eylemde “İnşaat işçileri yalnız değildir. İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” pankartı açıldı, “Yaşasın sınıf dayanışması” ve “Kaza değil cinayet, sorumlusu hükümet” sloganları atıldı. Açıklamaya KESK, TMMOB, EMEP ve HDP yöneticileri de katıldı.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, inşaat işçilerinin taleplerini ve mücadelelerini sahiplendiklerini ifade etti. Sarı “2018 yılının ilk sekiz ayında en az 1290 işçinin iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiği ülkemizde, üretim zorlaması, örgütsüzlük, taşeron düzeni ve piyasalaşan işçi sağlığı ve iş güvenliği alanı işçilerin yaşamını tehdit etmeye devam etmektedir. Kriz ortamında işverenlerin maliyetleri düşürmek adına ilk olarak işçi sağlığı ve iş güvenliğinden tasarruf yaptıkları gözlenmektedir. Sermayenin yaşamı tehdit eden bu tasarrufları, yılın ilk 8 ayındaki insani felaket tablosunun daha da ağırlaşmasına neden olacaktır” dedi.

'ŞANTİYEDE JANDARMA DEĞİL ÇALIŞMA BAKANLIĞI OLMALI'

İşçilerin taleplerine karşı jandarmanın dikilmesinin kabul edilemeyeceğini de belirten Sarı şunları söyledi: Ülkeyi yönetenlerin bir ‘prestij’ projesi olarak sunduğu havalimanı inşaatında, işçilerin insanca çalışma talebinin muhatabının Çalışma Bakanlığı değil jandarma olması kabul edilemez. Bu şantiyede güvenlik sorunu varsa, bu sorunun kaynağı işçiler değil işçi sağlığı ve iş güvenliğini yok sayan işverenlerdir. Bu nedenle konu jandarmanın değil Çalışma Bakanlığının konusu olmalıdır. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

2 milyon örnekten biri: Okul çantası yerine atık kağıt taşıyor

SONRAKİ HABER

SES İzmir Şubesi: Krizin faturasını krize yol açanlar ödesin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...