18 Eylül 2018 12:50
Son Güncellenme Tarihi: 18 Eylül 2018 15:52

Gün Matbaacılık çalışanlarından 13'ü için tutukluluğuna devam kararı

Gün Matbaacılık çalışanı 21 kişinin yargılandığı davada 8 kişi için tahliye kararı verilirken, 13 kişinin tutukluluk hallerinin devamına karar verildi

Fotoğraf: Flickr

Paylaş

Gün Matbaacılık çalışanı 21 kişinin yargılandığı davanın duruşmasında mahkeme heyeti, 8 kişi için tahliye kararı verdi. Kasım Zengin'in de aralarında olduğu 12 kişi için tutukluluğun devamına karar vererek, duruşmayı 12 Kasım gününe erteledi. 

Mahkeme kararıyla TMSF’ye devredilen Gün Matbaacılık çalışanları hakkında aralarında sahibi Kasım Zengin ve 20 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması, Silivri Cezaevi karşısında bulunan duruşma salonunda görüldü. Savcının, tüm tutuklular için tutukluluk halinin devamını istemesi ardından duruşmada avukatlar söz aldı.

Avukatlar, savunmalarında tahliye talebinde bulundu. Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti ara kararını açıkladı.

Mahkeme heyeti verdiği kararında matbaa çalışanları Necat Hizarcı, Sadettin Demirtaş, Muhammet Özkan, Mehmet Kadir Özkara, Cumali Öz, Süleyman Güneş, Kemal Dağdöğen ve Özgür Bozkurt'un tahliyesine karar verdi. Mahkeme, tahliye kararı verdiği 8 kişi için yurt dışı yasağı koydu.

8 KİŞİYE TAHLİYE

Heyet kararında, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na müzakere yazılarak, Azadiya Welat  ile Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin Ocak-şubat 2018 döneminde gazetenin günlük olarak teslim edilmediğinin ve hakkında her hangi bir soruşturmanın olup olmadığını sorulmasına karar verdi.

Mahkeme, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Özgürlükçü Demokrasi gazetesi davası ile benzer mahiyette olduğunu belirterek, birleştirilme yönünde muvafakat sorulmasını istedi.

Mahkeme, Cemal Tunç, Erdoğan Zamur, İhsan Sinmiş, İrfan Karaca, Kasım Zengin, Kazım Göçer, Mahmut Abay, Mehmet Emin Sümeli, Musa Kaya, Mürsel Demir, Polat Arslan ve Uğur Selman Kelekçiler'in üzerlerine atılı suçun niteliğini göz önünde bulundurarak tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan Derviş Avras hakkında çıkarılan yakalama kararının beklenilmesine karar verdi.

Mahkeme, duruşmayı 12 Kasım gününe erteledi. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Eğitimi özgürlükçü ve demokratik yapıya kavuşturduk

SONRAKİ HABER

2 milyon örnekten biri: Okul çantası yerine atık kağıt taşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...