18 Eylül 2018 12:46

Erdoğan: Eğitimi özgürlükçü ve demokratik yapıya kavuşturduk

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kabataş Lisesinde düzenlenen eğitim öğretim yılı açılış törenine katıldı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Kabataş Lisesinde düzenlenen eğitim öğretim yılı açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitim sistemini özgürlükçü ve demokratik bir yapıya kavuşturduklarını iddia ederek, zengin kadar fakirin de kaliteli eğitim almasını istediklerini söyledi. Erdoğan imam hatiplerin sayısını artırdıklarını da dile getirdi.

Üniversiteye girişte katsayı engelini kaldırarak, öğrencilerin ayrımcılığa maruz kalmasının önüne geçtiklerini anlatan Erdoğan, “28 Şubat döneminde pek çoğunun kapısına kilit vurulan imam hatip okullarımızın sayılarını milletimizin taleplerine uygun şekilde arttırdık. Eğitim öğretimde fırsat eşitliği de üzerinde en ciddi ve en hassas şekilde durduğumuz konular arasında yer alıyor” diye konuştu.

ZENGİN KADAR FAKİR DE KALİTELİ EĞİTİM ALMALIYMIŞ!

Zengin kadar fakirin de en kaliteli eğitim ve öğretim imkanına kavuşmasını istediklerini iddia eden Erdoğan, şöyle devam etti:
“Büyük şehirdeki imkanların en ücra köylerimize kadar ulaşmasını, 81 milyonun her bir ferdinin aynı fırsatlardan yararlanmasını istiyoruz. Eğitim öğretim desteklerimizle hiçbir evladımızın maddi imkansızlık sebebiyle okuldan mahrum kalmamasını sağlamaya çalışıyoruz. Çok gariptir. İşte bizim öğretim dönemimizde benim sınıfımda 75 öğrenci vardı. Herhalde burada 30’un üzerinde öğrenci var mı? Yok değil mi? Bakın 30 öğrenci var. Burası Kabataş Lisesi ve Anadolu’nun birçok yerinde 100’ün üzerinde öğrencinin okuduğu sınıflar vardı. Öğrenci sayısı ne kadar azalırsa, öğrenci ile öğretmen arasındaki bilgi alışverişi o kadar güçlü olacaktır. Şu anda bu seviyedeyiz. Bunları mümkün olduğunca bütün okullarımızda hakim kılmanın gayreti içindeyiz.”

Tek tipçi, yasakçı, öğrencinin tekamülü yerine formatlanmasını esas alan eski eğitim öğretim mantalitesini bir daha geri gelmemek üzere  rafa kaldırdıklarını öne süren Erdoğan şöyle konuştu:

“Eğitim öğretim sistemimizi komplekslerinden kurtararak çok daha özgürlükçü, çok daha demokratik, çok daha sorgulayıcı bir yapıya kavuşturduk. Bilhassa uzun yıllar ihmal edilmiş olan eğitim öğretim altyapısının güçlendirilmesi ve standartlarının yükseltilmesi noktasında ciddi çabalar harcadık ancak, gerek altyapı, gerek içerik konusunda hayata geçirdiğimiz politikalar belli kesimler tarafından sürekli engellenmek istendi.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP'li Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı istifa etti

SONRAKİ HABER

Gün Matbaacılık çalışanlarından 13'ü için tutukluluğuna devam kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...