13 Eylül 2012 08:58

BES üyeleri arkadaşlarını unutmadı

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Ankara Şubeleri, Mersin’de 8 Mart kutlamalarına katılıp, konuşma yapan, dönemin BES Mersin Şube Başkanı Gürsel Şenşafak ile etkinliğin tertip komitesi üyeleri SES ve Eğitim Sen Şube başkanlarının cezaevine atılmasını protesto etti. Arkadaşlarına kart da gönderen BES üyeleri, KESK’lilerin serbe

BES üyeleri arkadaşlarını unutmadı
Paylaş

Kızılay YKM önünde toplanan BES Ankara Şubeleri üyeleri, Mersin Şube Başkanı olduğu dönemde hakkında açılan davada 15 aylık hapis cezasının kesinleşmesi  nedeniyle apar topar cezaevine konulan Gürsel Şenşafak ile Eğitim Sen ve SES şube başkanlarına sahip çıktı. Buradan Kızılay Postanesi’ne “Gürsel Şenşafak serbest bırakılsın” pankartıyla yürüyen BES’liler, cezaevindeki bütün KESK’lilerin de serbest bırakılmasını istedi.

PTT önünde konuşan BES Ankara 1 No’lu Şube Başkanı İsmet Meydan, Şenşafak’ın yaptığı konuşmadan dolayı tutuklanmasını “komik” bulduklarını söyledi. Arkadaşlarının anayasal hakkı olan ifade özgürlüğünü kullandığını belirten Meydan, 3. yargı paketiyle katiller serbest bırakılırken, muhaliflerin bu uygulamadan yararlandırılmamasını eleştirdi. Meydan, “Siyasi iktidar bu paketten muhalif kesimlerin yararlanmasına izin vermiyor. Yargı yoluyla muhaliflerin sesini kısmaya çalışıyor” dedi. Toplantı ve gösteri yapmanın suç olmadığını belirten Meydan, “Arkadaşımız Şenşafak ve KESK’li tutukluların serbest bırakılmasını istiyoruz”dedi.

BES’liler açıklamanın ardından meslektaşları, eski yöneticileri Şenşafak’a kart yollayarak, “Sen orada yalnız değilsin” mesajı verdi. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık emekçileri sağlık politikasının mağduru

SONRAKİ HABER

Darbeyle gerçek hesaplaşma çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...