13 Eylül 2012 08:31

‘Kadın vali ve kaymakam olmamalı'ymış

"Belli makamlara kadının oturması hatadır. Kadın vali, kaymakam olmamalı. Yumruğunu vurduğu zaman ses getirmeli. Her makam kadının makamı değil." sözlerini sarf eden kişinin cinsiyeti sorulsa hiç kimse bu sözlerin bir kadın tarafından söylendiğini aklına bile getirmez. Hem de bir kadın örgütü başkanı bir kadın tarafından. Bu s

‘Kadın vali ve kaymakam olmamalı'ymış
Paylaş

Milliyet’in haberine göre Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) düzenlenen ’Çalışma hayatında toplumsal cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesi’ konulu konferansa Erzurum, Erzincan ve Bayburt’tan kamu kurum ve kuruluşları ile kadın örgütlerinin temsilcileri katıldı. Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı da konferansta söz aldı. Zekiye Çomaklı, kadınların belli makamlara oturtulmaması gerektiğini, çünkü yetersiz kaldıklarını ileri sürerek “Belli makamlara kadının oturması hatadır. İnisiyatifini kullanamıyor, eksik kalıyor. Beni taşlayıp, yerebilirsiniz ama böyle eksik gördüğüm kadınlar var. Üniversitede profesör olmuş, güzel bir yere gelmiş. Hiçbir işe yaramıyor. Sadece o masanın kadını. Bu tür kadınların da ayıklanması lazım. Böyle dayı-yeğen işi yapılmamalı. Kadın vali olmamalı, kaymakam da olmamalı. Gecenin bir saatinde bir ot yangını olduğu zaman atına binip gidebilmeli. Kadın naziktir, narindir, duygusaldır. Emir verebilmeli. Yumruğunu vurduğu zaman ses getirmeli. Herkes Zekiye değil. O makamlardaki kişi yumruğunu vuran kadın olmalı. Onun için Milli Eğitim Müdürü, İş-Kur Müdürü kadın olmamalı" diye konuştu.

Bu sözleri üzerine salonda bulunan kadınlardan tepki alan Çomaklı "Anam, yakışması önemli değil, becermesi önemli. Bir kadın inşaat işçisi olamaz. Yakışmaz buna. Bazı makamlara kadın olmuyor" diye cevap verdi. Çomaklı sözleriyle salonda bulunan kadınlardan yoğun tepki aldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rota

SONRAKİ HABER

Şırnak’ta 1 işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa