17 Eylül 2018 10:39

İran Seda-yi Islahat gazetesi kapatıldı

İran'da 'Seda-yi Islahat' (Reformun sesi) adlı gazete, Muhammed Peygamber’in torunu Hüseyin’in kızı Rukiyye’ye hakaret ettiği gerekçesiyle kapatıldı.

Fotoğraf: Flickr

Paylaş

İran’da yayım yapan “Seda-yi Islahat” (Reformun sesi) adlı gazete, Muhammed Peygamber’in torunu Hüseyin’in kızı Rukiyye’ye hakaret ettiği gerekçesiyle kapatıldı.

AA’nın İran basınından aktardığı habere göre, İran Genel Savcılığı, Seda-yi Islahat gazetesinin 13 Eylül tarihli sayısında yayımlanan bir haber üzerine inceleme başlattı. Yapılan inceleme sonucunda savcılık, Seda-yi Islahat gazetesi hakkında kapatma kararı verdi.

Kapatma kararına neden olan haberde, bir erkeğin dudak kısmının yarısının ruj ile boyandığı yarısının ise makyajsız olduğu bir fotoğrafa yer verilmişti. Gazete, fotoğrafın altına “Rukiyye 22 yıl sonra Mehdi oldu” başlığını atmıştı. Haberde, Rukiyye isimli bir kadının 22 yaşında cinsiyet değiştirerek erkek olduğu ve Mehdi Daryuş ismini aldığı belirtilerek, Dayruş’un İran’da karşılaştığı toplumsal sorunlara, cinsiyet değiştirme aşamalarına, mücadele ettiği zorluklara dair bilgilere yer verilmişti.

İran’da bazı çevreler, fotoğraf, başlık ve haberin, Muharrem ayı olması dolayısıyla kasten yayımlandığı ve asıl niyetin Rukiyye’ye hakaret etmek olduğunu öne sürerek gazete ve yönetimini hedef göstermişti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

3. havalimanı polis ve jandarma işgali altında

SONRAKİ HABER

Avukat Selçuk Kozağaçlı yeniden tutuklandı, avukatları darbedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...