17 Eylül 2018 01:47

Eski bakanın şikayetine RTÜK’ten ceza çıkmadı

RTÜK, Ordu’da yayın yapan ve programında eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in FETÖ ile ilişkisi olduğu yönünde haber yapan kanala ceza vermedi.

RTÜK logosu

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, kendisi hakkında yapılan haberde FETÖ ile ilişkili olma suçlaması nedeniyle TV52’yi RTÜK’e şikayet etti. Ancak RTÜK’ün AKP’li üyelerinin oylarıyla “düzeltme ve cevap hakkı”nı kullanmadığı gerekçesiyle, kanala ceza verilmedi.

Ordu’da yayın yapan TV52 kanalı, 11 Mayıs 2017 tarihli “Akşam Bülteni” programında eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in FETÖ ile ilişkisi olduğu yönünde haber yaptı. Haberde 30 Mart yerel seçimlerinde eski Bakan Şahin’in Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı adayı yapılmamasının ardından, Şahin ve onun desteklediği iddia edilen, dönemin Ordu İl Özel İdare Genel Sekreteri Selami Aydın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından Ömer Faruk Günay tarafından, Ordu Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen Enver Yılmaz hakkında komplo ve entrika faaliyetlerine girişildiği öne sürüldü. Devamında Enver Yılmaz’a muhalif ekip ile FETÖ’nün aynı çizgide buluştuğu iddia edilen haberin ardından eski Bakan Şahin’in avukatı Mehmet Akif Akbaş, RTÜK’e şikayette bulunarak müvekkiline hakaret edildiğini, iftira atıldığını ve onun toplum önünde küçük düşürüldüğünü belirtti.

Eski Bakan Şahin’in avukatı RTÜK’e yaptığı başvuruda, müvekkilinin 40 yılı aşkın süredir devlet kadrolarında görev aldığını, devlete ihanet içinde olan topluluklara karşı durduğunu savunarak, “Nitekim televizyon yayını ile halk nezdinde müvekkilin aksi yönde en ufak bir somut delil veya tanık ifadesi olmaksızın bu şekilde küçük düşürülmesi hukuka ve gerçeğe açıkça aykırıdır. Basın özgürlüğü ve haber yapma özgürlüğü sınırları tümüyle aşılmış, salt müvekkil ve yanı sıra bazı isimler sıralanarak bir örgüt imajı çizilmiştir” dedi.

Kanalın cezalandırılmasını isteyen avukatın başvurusunu değerlendiren RTÜK, eski Bakan Şahin’in “düzeltme ve cevap hakkı”nı kullanmadığı gerekçesiyle, kanala ceza vermedi. RTÜK başvuruya ilişkin oylamasında AKP’li üyeler kanala ceza verilmemesi yönünde oy kullanırken, CHP’li üyeler kanala ceza verilmesi gerektiği yönünde oy kullandı.

ÖNCEKİ HABER

Yazar, şair, çevirmen İlhami Sidar: Her evde bir Cizîrî Divânı olmalı

SONRAKİ HABER

‘Enkazın faturası emekçilere yıkılmak isteniyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...