13 Eylül 2012 07:43

Barışın sesi

 1 Eylül Dünya Barış Günü’nün tarihi, 1939 tarihi’nde başlayan ve 1945 yılına kadar devam eden, milyonlarca insanın öldüğü, yüzbinlerce insanın sakat kaldığı 2. Emperyalist paylaşım savaşı sonunda ilan edilmiş ve günümüze kadar savaşın ve sömürünün olmadığı barış dolu bir d&uu

Barışın sesi
Paylaş
Rûmet Can

  Ortadoğuda ki ve son dönemde Suriye’de yaşanan gelişmeler, Bölgede ve Şemdinli’de (Şemzînan) yaşanan süreç, insanların yaşadıkları yerlerden göç ettirilmesi, ölüm haberlerinin hemen hemen her gün geliyor olması, savaş gerçekliğinin gündemde olması barışın öneminin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

 Roboskî katliamının üzerinden 8 ay geçti katliamdan hesap sorulması bir yana, katliamın aydınlatılması ve hesap sorulması için seslerini duyurmaya çalışan duyarlı kesimler, duymazdan geliniyor, çoğunluğu çocuk ve genç olan 34 canımızın yaşamını yitirdiği Roboskî katliamı, unutturulmaya çalışılıyor.

  Biz gençlik ve tüm kesimler açısından savaşların devam etmesi, eğitim, sağlık ve iş olanaklarının arttırılmasını engelleyen bir olgudur. Dünyada silahlara harcanan paralar eğitim ve diğer ihtiyaçlara harcansa, hiç kimse açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalmaz, açlıktan ölmez, acı çekmez, halkların ve gençliğin talepleri karşılanır, savaşsız ve sömürüsüz bir dünya özlemi gerçekleşmesi yolunda büyük bir mesafe kat edilmiş olunur.

  Evet savaşsız ve sömürüsüz, barış dolu bir dünya özleminin gerçekleşmesi içinde, savaşlardan rant ve çıkar sağlayanların deşifre edilmesi lazım. Özellikle biz gençlik ve tüm halka düşen her yerde, her platformda barış özleminin dile getirilmesi, çözümsüzlük ve egemenlerin savaş politikalarının yanlışlığını deşifre edici eylemliliklerin örgütlenmesidir. Bunun içinde ezilen, sömürülen sistemden canı yanan tüm herkesin birleşipte ortak bir mücadele de iş, Barış, Özgürlük gibi haklı taleplerin dile getirilmesi bugün için çok büyük bir önem taşıyor. Halkların Demokratik Kongresi(HDK) bu amaçla kurulmuş ortak mücadele platformu olarak büyük bir olanak ve öneme sahip.

 

Roja Aşîtî ya Cîhan 1 Îlon Pîroz Be – 1 Eylül Dünya Barış Günü Kutlu Olsun.

ÖNCEKİ HABER

'Harçlar bizi bölecek'

SONRAKİ HABER

Şimdi ne yapacağız?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...