16 Eylül 2018 13:54

FARC’tan ayrılan gerillalara operasyon

Barış süreciyle FARC’tan ayrılan ‘Oliver Sinisterra Cephesi’ isimli gerilla grubuna operasyon düzenlendi. Örgüt lideri ağır yaralandı.

Paylaş

Kolombiya’da, sivil siyasete geçen eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçlerinden (FARC) ayrılan “Oliver Sinisterra Cephesi” isimli gerilla grubuna düzenlenen operasyonda, örgüt lideri ağır yaralı olarak kurtulurken bir asker öldü.

Kolombiya ordusunun, ülkenin güneyi ile Ekvador’un kuzeyinde varlık gösteren ve bir süre önce 2’si gazeteci 3 Ekvadorluyu kaçırdıktan sonra infaz eden gruba yönelik operasyonları, özellikle Narino yönetim bölgesine bağlı Tumaco kenti kırsalında devam ediyor.

Son düzenlenen operasyonda bir asker hayatını kaybederken, barış anlaşmasını protesto ederek FARC’tan ayrılan grubun bölgedeki lideri “Guacho” kod adlı Walter Patricia Arizala ağır yaralı olarak kurtuldu.

Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque ise, her iki ülkede de en çok arananlar listesinde yer alan Guacho’nun keskin nişancılar tarafından vurulduğunu ve bölgedeki operasyonların devam edeceğini açıkladı. Duque ayrıca, Ekvador Devlet Başkanı Lenin Moreno’nun telefonla arayarak Kolombiya’yı operasyondan dolayı tebrik ettiği bilgisini paylaştı. Mart ayının sonunda yine aynı bölgede araştırma yapan Ekvador’un El Comercio gazetesinin şöför ve 2 muhabirini kaçıran Guacho’nun silahlı grubu, rehineleri nisan ayının ikinci haftasında infaz etmişti. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Devlet 3. havalimanı inşaatına ne zaman gider?

SONRAKİ HABER

MHP’ye göre sorun sahte rapor değil rahatsız edici üslup

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...