16 Eylül 2018 13:37
Son Güncellenme Tarihi: 16 Eylül 2018 14:24

Suriye sınırına askeri sevkıyat sürüyor

TSK tarafından Suriye’nin İdlib kentine komşu Hatay sınırına fırtına obüsü, tank, panzer ve kirpi sevkıyatı sürüyor.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Suriye sınırındaki Kilis’ten Hatay’a askeri araç sevkıyatı sürdürülüyor. Çeşitli kentlerde konuşlu birliklerden sevk edilen Kilis’te bulunan fırtına obüsleri, sabah saatlerinde çekicilere yüklendi. Askeri araçların taşındığı çekiciler, öğle saatlerinde, güvenlik önlemleri eşliğinde Kilis- Hassa yolundan Hatay’a ilerledi. Araçların, Hatay’a komşu Suriye’nin İdlib kenti sınırında konuşlandırılacağı belirtildi.  Suriye sınırındaki birliklere takviye olarak gönderilen askeri araçlar Kilis’e vardı.

Güvenlik önlemleri altında ilerleyen askeri araçların, sınırda konuşlu birliklere takviye amaçlı gönderildiği öğrenildi. TSK, Suriye ve Rusya’nın İdlib’e yönelik hava bombardımanları yapmasıyla sınıra askeri sevkıyatı hızlandırdı.

ERDOĞAN İLE PUTİN 'İDLİB' İÇİN İKİNCİ KEZ BİR ARAYA GELECEK

Öte yandan Suriye’deki savaşa ilişkin diplomasi trafiği de hız kesmiyor. Meseleye yönelik görüşme trafiğinin bir yenisine yarın Soçi ev sahipliği yapacak. Son 10 günde ikinci kez ‘Suriye’ meselesi için yan yana gelecek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu yıl toplamda dördüncü kez baş başa görüşmüş olacak.

Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin Johannesburg, Ankara ve Tahran'da baş başa bir araya gelmişti.

Bu yıl Başkan Erdoğan ile Putin, başta ‘Suriye’ olmak üzere bölgesel, ikili ilişkiler ve ekonomi gibi farklı konularda birçok kez telefonda görüştü. Erdoğan ve mevkidaşı Putin'in yarın Soçi'de İdlib'e yönelik son gelişmeleri ele alması bekleniyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gergerlioğlu: Hükümet hak ihlallerinin üstünü örtmek istiyor

SONRAKİ HABER

Erdal Aksünger: Yerel seçimde toplu ittifak sürecine gidilebilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa