07 Nisan 2011 08:02

Doruk işçileri zaferi kutladı

Doruk fabrikası işçileri başarıyla sonuçlanan grevlerini kutlamak için Eskişehir merkezinde eylem yaptı.Servisleri iptal ederek kutlamayı engellemeye çalışan patrona rağmen şehir merkezinde bir araya gelen Doruk işçileri Odunpazarı’ndan Yediler Parkı’na yürüyerek burada bekleyen emek ve demokrasi güçleriyle

Doruk işçileri zaferi kutladı
Paylaş

Servisleri iptal ederek kutlamayı engellemeye çalışan patrona rağmen şehir merkezinde bir araya gelen Doruk işçileri Odunpazarı’ndan Yediler Parkı’na yürüyerek burada bekleyen emek ve demokrasi güçleriyle bir araya geldi. Adalar Migros önünde toplanan grev dayanışma platformu da parka yürüyüş yaparak geldi. İşçiler ve onlara destek verenler halaylar ve oyun havalarıyla kutlama yaptılar, sık sık “Zafer direnen emekçinin oldu”, “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganlarını attı.

Burada konuşan Birleşik Metal-İş Eskişehir Şube Başkanı Bayram Kavak, 21 yıl aradan sonra gerçekleştirilen grevle iş birlikçi-dayatmacı toplusözleşme düzeninin yıkıldığını belirtti. “MESS dayatmasını kabul etseydik Doruk işçileri Türk Metal’in imzaladığı sözleşmeye mahkum olacaktı” diyen Kavak, 11 günlük grevin başarıyla sonuçlandığını ifade etti. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TMMOB'dan sağlık grevine destek

SONRAKİ HABER

Danıştay'dan hekimleri sevindiren karar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa