16 Eylül 2018 10:44

Yoksulluğun geldiği nokta: ‘Askıda defter kalem’ kampanyası başladı

İzmir’de maddi olanakları eğitim ihtiyaçlarını karşılamayan öğrenciler için ‘Askıda defter kalem’ kampanyası başlatıldı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

İzmir'de yeni eğitim öğretim yılı başında, maddi olanakları eğitim giderklerini karşılamaya yetmeyen öğrenciler için ‘Askıda ekmek’ uygulamasına benzer ‘Askıda defter kalem’ kampanyası başlatıldı.

Geçtiğimiz yıllarda ‘uçuk proje’lerle dikkat çeken AKP’li Milli Eğitim Bakanları, anayasada ‘güvence’ altına alınan ‘parasız eğitim’in koşullarını sağlamayınca öğrenci ve velilerin talebi üzerine askıda defter kalem kampanyası başlatıldı.

İzmir'deki okullarda başlatılan "Askıda defter kalem" kampanyası kapsamında veliler, öğrenciler ihtiyaç fazlası defter, kalem, silgi, boyama kitabı, kalem kutusu, çanta gibi kırtasiye ürünlerini bağışlıyor.

Okullarda oluşturulan kutularda ya da alanlarda biriktirilen bu ürünler, ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılıyor.

İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampanyanın veli ve öğrencilerin isteği doğrultusunda ortaya çıktığını, müdürlük olarak da çalışmayı desteklediklerini belirtti.

Yahşi, İzmir'de uyum haftası sürecinde ilk bağışların toplandığını aktararak, kampanya kapsamında binden fazla okulda ‘askıda defter kalem’ kutusu kurulduğunu belirtti.

Döviz kurundaki artışın kırtasiye malzemelerine de ciddi oranda yansıması nedeniyle kısa sürede büyük ilgi gören kampanya kapsamında toplanan bağışların sadece İzmir değil, diğer illerdeki okullara da gönderileceği belirtildi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Türkiyeliler, Finlandiya’da en fazla işyeri açan göçmen grubu

SONRAKİ HABER

Menderes, Zorlu ve Polatkan mezarları başında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...