16 Eylül 2018 10:17

CHP'li Gürer: Ruhsatsız silah varlığındaki artış dikkat çekici

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bireysel silahlanma ve bunun sonucunda oluşan ölümleri TBMM gündemine taşıdı.

Fotoğraf: Çağatay Kenarlı/DHA

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, son yıllarda işlenen cinayetlerin büyük bir bölümünde kullanıldığı tespit edilen pompalı av tüfeklerinin, 18 yaşından büyük herkes tarafından kolayca temin edilebiliyor olmasını, soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi veren Gürer, av tüfeği statüsündeki pompalı tüfeklerin saçma atan bir tüfek oluğuna dikkat çekti. 18 yaşından büyük herkesin 350 TL karşılığında bu tüfeklerden temin edebildiğine vurgu yapan Gürer, son yıllarda işlenen cinayetlerin yüze 80’inin de pompalı av tüfekleriyle işlenmiş olduğunu söyledi.

CHP Milletvekili Gürer, son 10 yılda satılan pompalı av tüfeği sayısını ve bu süre içinde pompalı av tüfekleriyle işlenmiş cinayetlerin istatistiki bilgilerinin açıklanmasını istedi. Gürer, pompalı av tüfeklerinin taşınması ve bulundurulmasıyla ilgili yeni bir düzenleme yapılıp yapılmayacağını da sordu. Gürer konu ile ilgili şu açıklamada bulundu: “Silahlanma ile ilgili TBMM’de daha önce de önergeler verdim. Bireysel silahlanmada ruhsatsız silah varlığındaki artış dikkat çekicidir. Bu sürece dur denmelidir. Silah özellikle eğlencelerde rastgele kullanılacak bir oyuncak değildir. En küçük ihmal bir can demektir. Açığa çıkan kayıt görüntüleri, eğlenirken silaha sarılanların ne kadar basit kullandıklarını gösteren örnekler dahi bu anlamda sorunun önemini anlatmaya yeterlidir.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadına değil cinsel saldırıda bulunan erkeğe koruma kararı verildi!

SONRAKİ HABER

Ders kitabında Gezi Direnişi, ‘Dış mihrakların işi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...