16 Eylül 2018 09:31

İnegöl’de 4. kez toplu balık ölümü

DOĞADER, İnegöl Kocadere'de toplu balık ölümlerine karşı Kulaca köylüleriyle yaptığı açıklamada 2018'de 4 kez toplu balık ölümü görüldüğünü söyledi.

Fotoğraf: DOĞADER

Paylaş

Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) İnegöl Kocadere'de toplu balık ölümlerine karşı Kulaca köylüleriyle birlikte basın açıklaması düzenledi. Açıklamada İnegöl’de sadece 2018 yılı içinde farklı tarihlerde dört kez toplu balık ölümleri görüldüğü belirtildi.

DOĞADER Başkanı Caner Gökbayrak, “Derelerimizi kirletenler bu güne kadar açıklanmadı.” derken, “30 yıl öncesine kadar suyunu içtiğimiz Kocadere’yi kirleten tesisler nedeniyle tarlalarımızı bile sulayamaz hale geldik. Bu tesislerin yapılmasına izin verenler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı ve diğer resmi kurumlar derelerimizin kirletilmesini de engellemek zorundadır. Devlet bu tesislerin derelerimizi kirletmesini engelleyemiyorsa bu tesisleri kapatmayı da bilmelidir” ifadelerini kullandı.

Gökbayrak, “Bunlardan birçoğuna devlet yetkilileri örnekler alındığı belirtilmektedir. Ancak bu güne kadar bu örneklerin tahlil sonuçları, hangi maddelerin suyu zehirlediği ve bu sonuçlara göre fabrikalara, tesislere ceza kesilip kesilmediği hiçbir devlet kurumu tarafından halka açıklanmadı. Biz İnegöl halkı olarak devletten, şirketlerin değil halkın çıkarının gözetilmesini, toplu balık ölümlerine hangi tesislerin hangi tür atıklarının neden olduğunun hemen halka açıklanmasını, sorumluların paraya dönüştürülmeyen ağır cezalarla cezalandırılmasını istiyoruz” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Allende: Darbenin Venezuela’da tekrarlanmasına izin vermemeliyiz

SONRAKİ HABER

EMEP: Parasız, bilimsel, laik eğitim hakkı esastır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...