15 Eylül 2018 07:58

'Hayvana eziyete hapis cezası verilsin'

CHP'li Ömer Fethi Gürer, hayvana şiddet hapis cezası verilmesi için kanun teklifi hazırladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hayvanlara şiddet uygulayıp öldürenlerle ve birbirine zarar verecek şekilde dövüştürenlere hapis cezası verilmesi için kanun teklifi hazırladı. Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu Kanun Teklifinde, hayvanları öldürenlerin 2 yıldan 8 yıla, dövüştürenlerin ise 4 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

PARA CEZASI YETMEZ

Gürer, son zamanlarda artış gösteren hayvanlara şiddet ve istismar olaylarını, TBMM gündemine taşıyarak Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapılmasına dair Kanun Teklifinde, hayvanlara şiddet ve istismar olaylarındaki artışa dikkat çekti. Mevcut yasaya göre hayvanlara şiddet ve istismar olaylarının Kabahatler Kanunu kapsamında sadece para cezası ile cezalandırıldığını belirten Gürer, para cezasının bu insanlık dışı olayların önünü kesmediğini vurguladı. Gürer, verdiğimiz kanun teklifiyle hayvanlara yapılan her türlü muamelenin kapalı alanda sigara içme cezası gibi sembolik para cezaları ile geçiştirilmemesi, hayvan dostlarımıza işlenen suçların TCK kapsamında değerlendirilmesini amaçladıklarını belirtti. 

Milletvekili Gürer, Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapılmasına dair kanun teklifinde, sahipli veya sahipsiz hayvana acımasız ve zalimce muamelede bulunan veya eziyet eden ya da haklı bir neden olmaksızın öldürene 2 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası, nesli yok olma tehlikesi altında olan bir hayvanı öldürene 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası, hayvanları birbirlerine zarar verecek şekilde dövüştürenlere  4 aydan 2 yıla kadar hapisle cezası verilmesini önerdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İnce’den seçim gecesi açıklaması:  Gördüğüm en büyük siyasi yalan

SONRAKİ HABER

Orhan Miroğlu, AKP’nin Tanıtım ve Medya Başkan yardımcısı oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...