14 Eylül 2018 17:28

Stoltenberg: Umarım, Türkiye'nin S-400 alımı sorununa çözüm buluruz

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye'nin Rusya yapımı S-400 hava savunma sistemi alımıyla ilgili çözüm temennisinde bulundu.

Fotoğraf: Wikimedia Commons

Paylaş

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye’nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemi alımı ve bu silahın ittifakın elindeki sistemlere uyumuyla ilgili çözümün bulunabileceği umudunu dile getirdi.

Heritage Vakfı'nda konuşan Stoltenberg, şunları söyledi:

'BU ANLAŞMAZLIK HERKES İÇİN SORUN'

''NATO için önemli olan hızlı uyum, farklı sistemlerin birlikte çalışabilmesi. Bunu defalarca Ankara’da ve Washington’da görüştüm ve umarım bir çözüm bulma fırsatı var. Çünkü şu anda gördüğümüz, bu anlaşmazlıkların olması hepimiz için bir sorun.''

'SADECE ABD'Yİ DEĞİL, DİĞER MÜTTEFİKLERİ DE ENDİŞELENDİRİYOR'

Silah alımıyla ilgili kararların ulusal devletler tarafından verildiğini, ancak bunun yanında NATO güçlerinin birbiriyle etkileşim yeteneğinin sürdürülmesi gerektiğini belirten Genel Sekreter, Türkiye’nin S-400 alımının sadece ABD'de değil, NATO’nun diğer ülkelerinde de endişeyle karşılandığını vurguladı.

'ABD İLE DİYALOG SÜRÜYOR'

Bununla birlikte, Ankara ile Washington arasında S-400 konusunda diyalogun sürmesini olumlu bir gelişme olarak nitelendiren Stoltenberg, Türkiye’nin NATO içinde çok önemli müttefik olduğunu kaydetti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Koç 'esnek çalışma' diyor, TÜPRAŞ işçisi direniyor

SONRAKİ HABER

CMS işçilerini işten atılma korkusu sardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...