14 Eylül 2018 23:15

Almanya Erdoğan'a hazırlanıyor

28-29 Eylül tarihlerinde Berlin’e gidecek olan Tayyip Erdoğan'ı protesto etmek amacıyla Almanya’da pek çok gösteri ve etkinlik planlanmış durumda.

Fotoğraf: Cem Öksüz/AA

Paylaş

Yücel ÖZDEMİR
Köln

Resmi temaslarda bulunmak üzere 28-29 Eylül tarihlerinde Berlin’e gidecek olan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto etmek amacıyla Almanya’da pek çok gösteri ve etkinlik planlanmış durumda.

ERDOĞAN’IN PROGRAMI

Türkiye ile Almanya arasındaki “Gerilimin normalleştirilmesi zirvesi” olması beklenen Erdoğan’ın Berlin ziyareti, 27 Eylül akşamı başlayacak. Geceyi Berlin’deki Adlon Hotelinde geçirecek olan Erdoğan, 28 Eylül sabahı Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından askeri törenle karşılanacak. Burada yapılacak görüşmeden sonra Erdoğan, Başbakanlık Dairesine geçecek ve Başbakan Merkel ile bir görüşme yapacak. Görüşmenin ardından ise ortak basın toplantısı düzenlenecek. Erdoğan aynı günün akşamında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda verilecek akşam yemeğine katılacak. Aynı gün içinde ayrıca Erdoğan, Unter den Linden adresinde bulunan Savaş ve Şiddet Kurbanları Anıtı’na çelenk bırakacak.

TARAFTARLARINA SESLENECEK Mİ?

Almanya’dan ayrılma tarihi ise kesin olarak belirtilmiyor. Zira, Erdoğan’ın 29 Eylül Cumartesi günü Berlin ya da Köln’de taraftarlarına yönelik bir toplantı yapmak istediğini Alman yetkililere bildirdiği ve bu konudaki görüşmelerin devam ettiği ifade ediliyor. Kesin karanın ziyaret öncesinde açıklanması bekleniyor.

ALMAN VE TÜRKİYELİ ÖRGÜTLER PROTESTO EDECEK

Erdoğan’ın ziyaretine karşı birçok Alman ve Türkiyeli örgütün protesto hazırlığı devam ediyor. En az beş bin polisin görev yapacağı Erdoğan’ın Berlin ziyareti öncesinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Başbakanlık Dairesi önünde protesto gösterileri için izin alındı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde saat 08-18.00 arasında yapılması planlanan eylemde Türkiye’deki azınlıkların haklarına dikkat çekilecek.

GAZETECİLER DE EYLEM HAZIRLIĞINDA

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) de aynı gün saat 14.00-17.00 arasında Başbakanlık Dairesi önünde basın özgürlüğüne dikkat çekmek için eylem yapacak.

FDP Milletvekili Marcel Luther de Breitscheidplatz’dan Brandenburg Tor’a kadar sürecek bir yürüyüş için izin aldı. Bu eylemin de saat 16.00’da başlaması planlanıyor.

Aralarında NAV-DEM’in de olduğu Türkiyeli ve Kürdistanlı örgütleri de aynı gün Başbakanlık Dairesi veya Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na doğru bir yürüyüş organize etmeyi planlıyor. Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu, AABF ve diğer örgütlerin de cuma günü yapılacak eylemlere katılmaları çağrısında bulunuldu.

Almanya Kürt Toplumu ise 29 Eylül Cumartesi günü Berlin Brandenburg Tor için bir gösteri izni aldı. Örgüt, Erdoğan’ın Türkiye’ye dönmesi durumunda da eylemi yapacağını duyurdu.

ÖNCEKİ HABER

‘Sokak kedilerini besledikleri için darbedildi’ iddiası

SONRAKİ HABER

İngiltere Rusya’ya meydan okuyacak mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...