13 Eylül 2012 05:56

Polisin 'canlı bombaları' basın toplantısı düzenledi!

Gazi Mahallesi'ndeki polis karakoluna düzenlenen bombalı saldırının ardından polis tarafından yayınlanan 9 kişilik listede "canlı bomba" olarak hedef gösterilen Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 3. sınıf öğrencisi Elif Sultan Kalsın ve Elazığ Fırat Üniversitesi Metalurji Mühendisliği 1. sınıf ö

Polisin 'canlı bombaları' basın toplantısı düzenledi!
Paylaş

Polis tarafından açıklanan listede 5 numaralı isim olduğunu söyleyen Elif Sultan Kalsın, listede isminin olduğunu öğrendiğinde çok şaşırdığını belirterek, "Birkaç saat öncesine kadar böyle bir durum yoktu. Bir haberle durumunuz aniden değişebiliyor. Bir saat önce canlı bomba olarak ilan edildiğimi öğrendim. Ben 2,5 ay önce tahliye oldum. Tutsaklığımızın sebebi de basın açıklamalarına katılmak, 1 Mayıs'a katılmak, yani hakkımı aramaktı. 21 ay yattım. Orada da hukuksuz şekilde tutuklandım. Şimdi yine aynı biçimde komplo ile karşı karşıyayım. Şimdi canlı bomba ilan ediliyorum. Herkesin gözü önündeyim, yerimiz yurdumuz belli" diye konuştu. Kalsın, "Bu ülkede devrimciysen, sosyalistsen, bu düşünceleri savunuyorsan, sizin üzerinizde komplo kurulması, sokak ortasında infaz edilmeniz çok basit. Düşüncelerimiz nedeniyle bu şekilde iftiralara uğruyoruz" diye konuştu.

'CANLI BOMBA GÖSTERİLMEK İÇİN SOSYALİST OLMAK YETİYOR'

Kalsın'ın ardından konuşan ve canlı bomba olarak hedef gösterilen polisin basına dağıttığı listedeki 6 numaralı kişi olduğunu belirten Harran Aydın ise, internetten yayınlanan haber sitelerinde isimlerin sıralandığını ve fotoğrafını gördüğünde çok şaşırdığını belirterek, şunları dile getirdi: "Haberde Yunanistan'da eğitim aldığımı ve canlı bomba olacak sıradaki insanlar olacağımız yazılmıştı. Ama ben Yunanistan'a gitmedim, bunu onlar da biliyor. Çünkü ben bir buçuk ay önce tahliye olan ve göz önünde olan birisiyim. Demokratik basın açıklaması ve eylemlere katılıyoruz. Bu ülkede bir hak mücadelesi veriyoruz biz öğrenciler olarak. Bu haberlerin çıkmasını da buna bağlıyorum." "Canlı bomba olarak hedef gösterilmek için, sosyalist düşüncelere sahip olmak, bu ülkede hak mücadelesi vermek, parasız eğitim istemek yetiyor" diye konuşan Aydın, bu yüzden böyle lanse edildiklerini belirtti. Aydın, "İşin garip yanı da, ben daha dün Çağlayan Adliyesi'ndeydim. Madem canlı bombayım beni neden adliyeye soktular. Açıktan bizi hedef gösteriyorlar. Bu çıkan haberler nedeniyle sokakta bizi katledebilirler" diye konuştu. Bunun daha önce de örneklerinin yaşandığını hatırlatan Aydın, "Bu uygulamalar bizi yıldıramaz. Hak mücadelesine devam ediyoruz" diye konuştu.

'BU LİSTE MÜVEKKİLLERİMİN YAŞAMINI TEHDİT ALTINA SOKMAKTIR'

Aydın ve Kalsın'ın avukatı Barkın Timtik ise, listeyi yayınlayan İstanbul Emniyet Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade ederek, "Ben tanınan bir avukatım. Polisler beni tanıyorlar. Buna rağmen dün bir işlem için gittiğim karakolda kimliğimi soran polislere, bunu göstermek üzereyken bana silah doğrulttular. O anda beni vurabilirlerdi. Bir avukat olarak, bu kimliğimi bilen polislerin bu şekilde bir uygulamasına ben maruz kalmışken, 'bombacı' diye isim ve fotoğrafları gazete ve televizyonlara verilen müvekkillerim bir kimlik kontrolüne denk gelseler, orada öldürülebilir. Emniyet'in ortada hiçbir savcılık ya da mahkeme kararına dayanmayan, yetkisini ve sorumluluğunu aşan bu listesi, bu insanların yaşamını tehdit altına sokmaktadır" diye konuştu. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

A.Ü'de Davut Aydın 'terörü'

SONRAKİ HABER

Hollanda'da aşırı sağcılar kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...