14 Eylül 2018 15:02

Vladimir Putin: İdlib’deki eylemler endişe verici

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İdlib'de eylemlerden endişe duyduğunu söyledi.

Fotoğraf: Kremlin.ru

Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'de cihatçıların da aralarında bulunduğu muhalif silahlı grupların elinde kalan son büyük şehir olan İdlib'deki durumu ele almak için Güvenlik Konseyi üyeleriyle bir araya geldi.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Putin, toplantı sırasında ‘terörist grupların’ İdlib'de toplanmasından ve buradaki eylemlerden endişe duyduğunu söyledi.

ERDOĞAN'LA BİR ARAYA GELECEK

Öte yandan, Rus Dışişleri Sergey Bakanı Lavrov Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen bir oturumda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 17 Eylül'de gerçekleştireceği görüşmeye ilişkin şunları söyledi:

"Devlet Başkanı Putin'le Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi günü bir araya gelecek. Liderler, 7 Eylül'de Tahran'da, İdlib bölgesindeki sorunun, siviller için riskler en aza indirgenecek biçimde için nasıl çözülebileceğini ele almıştı. Şu andaysa bu diyalog Rus ve Türk diplomatlar ve askeri yetkililer arasında devam ettiriliyor. Gelecek pazartesiyse liderlerimiz bu durumu değerlendirecek." (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İbrahim Kalın: İdlib’de ortak kanaat siyasi çözüm

SONRAKİ HABER

İtalyan Bakan Salvini'den mültecilere: Yeni 'köle'lere ihtiyacımız yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...