14 Eylül 2018 14:26

Diyarbakır'daki sağlık örgütleri: Bitlis'te bir çocuk şarbondan öldü

Diyarbakır’da sağlık meslek örgütleri Bitlis’te bir çocuğun şarbondan yaşamını yitirdiğini ve bu durumun endişe verici olduğunu ifade ettiler.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Diyarbakır’da sağlık meslek örgütleri Bölge illerindeki şarbon endişesine dair basın açıklaması yaparak, geçtiğimiz günlerde Bitlis’te bir çocuğun hayatını kaybetmesi üzerine durumun kendilerini endişelendirdiğini belirterek bir an önce önlem alınması gerektiğine dikkat çektiler.

Diyarbakır’da Tabip Odası, Veteriner Hekimleri Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Diş Hekimleri Odası, Tabip Odasında şarbon endişesine dair ortak basın açıklaması yaptı. Basın metnini Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Mehmet Şerif Demir okudu.

10 YAŞINDAKİ ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Kurban Bayramı’ndan sonra her gün bir şehirde şarbon vakası haberleri aldıklarını söyleyen Demir, “Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde Bitlis Güroymak’tan gelen 10 yaşındaki bir çocuk hastanın kan-gaita tetkikleri ile kanıtlanmış bağırsak şarbonuna bağlı ölümü endişelerimizi artırmıştır. Yine ilimizde de görülmeye başlanan ancak bildirimi yapılmadığı için yokmuş gibi görünen deri şarbonu vakalarındaki artış ithal etlerin ilimizde de piyasaya sürüldüğü duyumları ile birlikte değerlendirdiğimizde kaygı ve endişelerimiz daha da artmaktadır” dedi.

‘DAHA FAZLA ÖLÜM OLMADAN ÖNLEM ALINMALI’

İthal edilen hayvanlarının denetiminde hastalığı tanıyan meslek gruplarının denetimden uzaklaştırıldığını belirten Demir, “Yetkilileri daha fazla ölüm yaşanmadan ilgili meslek örgütleri ile iş birliği içinde ve bilimsel bilgiler ışığında önlem almaya  davet ediyoruz” diye konuştu. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Deniz canlıları neden plastiği gıda sanıp yiyor?

SONRAKİ HABER

YARSAV eski başkanı Murat Arslan'a 15 yıl hapsi istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...