14 Eylül 2018 11:09

İYİ Partili Çıray, İzmir Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti

Aytun Çıray: Gazeteler basılamıyor, işten çıkarmalar arttı. Hükümet acil olarak duruma el koymalı.

Aytun Çıray İzmir Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. 

Paylaş

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen’i ziyaret etti. Çıray ziyaret sırasında döviz kurundaki artış ile zirve yapan kağıt krizinin yerel basın üzerindeki ağır baskısını değerlendirdi. Çıray; “Yerel gazeteler kağıt krizine direnemiyor. Gazeteler basılamıyor, işten çıkarmalar arttı. Hükümet acil olarak duruma el koymalı” dedi.

YEREL BASINDAN İMDAT ÇIĞLIĞI YÜKSELİYOR

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dikmen görüşmede basının sorunlarından söz ederek, “Türkiye’nin pek çok ilinde önce hafta sonu yayımlanmama kararı alan, ardında da birer birer kapanma haberleriyle kağıt krizinin etkilerinin en ağır şekilde yaşandığını,” anlattı.

Hükümete sesini duyuramayan basın temsilcileriyle bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, “AKP zihniyetinin ‘babalar gibi’ sattığı SEKA’nın yokluğu etkisini çok ağır şekilde hissettirdi. Beceriksiz ve öngörüsüz ekonomi yönetimi, damada teslim edilen hazine ekonomik krizin etkilerinin de ezici boyutta hissedilmesine sebep oluyor. Dolardaki önlenemez yükselişle birlikte ithal edilen kağıt fiyatları tavan yapmış durumda. Halkın önemli bir kısmı şimdilik tuvalet kağıdı fiyatlarındaki artışla Türkiye’deki kağıt krizinden haberdar olsa da mart ayından beridir Türk yayıncıları büyük bir darboğazın pençesinde yaşam savaşı veriyor ve yerel basından imdat çığlığı yükseliyor,” dedi.

‘VERDİĞİ ZARARLAR AÇISINDAN SEKA İYİ BİR ÖRNEKTİR’

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Çıray, Türkiye’nin en büyük sorunlarından birinin kağıt tedarik etmede yaşandığına dikkat çekerek, “SEKA gibi köklü bir kurumun kapatılması, bugün kağıtta dışa bağımlı olmamızın en büyük sebebidir. AKP’nin Türkiye’ye verdiği zararlar açısından SEKA iyi bir örnektir. Yarın çok geç olmadan kağıtta dışa bağımlılık ortadan kaldırılmalı ve yerli kağıt üretimine geçilmelidir. 16 yıldır iktidarda olduğu halde henüz Türkiye’ye tek bir devlet fabrikası kazandırmamış olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kağıt fabrikaları kurması konusunda çağrıda bulunuyorum. Eğer devlet eliyle fabrika kurmayı kabul etmiyorsa en azından güçlü ve dişe dokunur teşvik versin” değerlendirmesini yaptı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

BM, İdlib’deki hastanelerin yerini Rusya, ABD ve Türkiye ile paylaştı

SONRAKİ HABER

'Laz Marks' olarak tanınan oyuncu Haldun Açıksözlü ifade verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...