14 Eylül 2018 11:02

BM, İdlib’deki hastanelerin yerini Rusya, ABD ve Türkiye ile paylaştı

BM, sivillerin hedef olmaması için İdlib'teki 235 hastane, okul ve sivil yerleşim yerinin koordinatlarını Rusya, ABD ve Türkiye ile paylaştı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Birleşmiş Milletler 38 binden fazla sivilin İdlib’i terk ettiğini açıkladı. BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) sığınmacıların büyük çoğunluğunun Türkiye sınırına doğru kaçtığını açıkladı. Kuruluş, sivillerin hedef olmaması için kentteki 235 hastane, okul ve sivil yerleşim yerinin koordinatlarını Rusya, ABD ve Türkiye ile paylaştı.

Suriyeli cihatçı muhaliflerin elinde kalan son bölgelerden biri olan İdlib’de yaklaşık 2 milyon 900 bin insan yaşıyor. Yaklaşık 1 milyon 400 bin kişinin ülkenin başka yerlerinden buraya kaçtığı belirtiliyor.

BM’nin Suriye İnsani Yardım Koordinatörü Panos Moumtzis “Koordinatları paylaşıyoruz ki bir hastanenin hastane olduğu konusunda şüphe oluşmasın. Sivillerin hedef olmamasını, hastanelerin bombalanmamasını, insanların sürülmemesini istiyoruz” dedi. 

ALMANYA: SURİYE İÇİN SORUMLULUK ALIRIZ

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, ülkesinin Suriye’de özgür bir seçim olması durumunda yeniden yapılanmasında sorumluluk almaya hazır olduğunu açıkladı.

Heiko Maas, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmesinden önce Alman Haber Ajansı DPA’ya yaptığı açıklamada “Suriye’de sonunda özgür seçimlere yol açan siyasi bir çözüm olursa, yeniden yapılanma için sorumluluk almaya hazırız” ifadesini kullandı.
Rusya’nın Suriye’deki kilit konumuna dikkati çeken Maas, amaçlarının olası insani bir felaketi engellemek olduğunu ileri sürdü.

Maas, Suriye’nin istikrarlı bir ülke olmasının kendi çıkarlarına olduğunu kaydederek Suriye’de Esad ile kalıcı bir çözüm düşünülemeyeceğini ancak BM sürecinde seçimler sonucu nihai kararı Suriyelilerin vereceğini belirtti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

‘AB, İran’la ticarette takas sistemi planlıyor’

SONRAKİ HABER

İYİ Partili Çıray, İzmir Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...